2020-01-10 07:00:28
Φωτογραφία για Θεόδωρος Κωφίδης : Με διεθνείς διακρίσεις διαπρέπει στην Σιγκαπούρη ο 50χρονος καρδιοχειρουργός από την Κομοτηνή
Με καταγωγή από την Κομοτηνή, πατέρας μιας κόρης, λάτρης των αεροπλάνων, της φωτογραφίας και της ανάγνωσης, θεωρείται ο κορυφαίος σε σύνθετη έρευνα που αφορά την μικροχειρουργικη καρδιάς ανακοινώνοντας πρωτοποριακές μεθόδους που καινοτομούν και αποτελούν πεδίο νέας γνώσης.

H ασπρόμαυρη φωτογραφία έξω από το χειρουργείο που δημοσιεύτηκε πριν από μια δεκαετία σε παρουσίαση του ως καινοτόμου ερευνητή καρδιοχειρουργού, έγινε η αφορμή μιας καθοριστικής συνάντησης, είναι ας πούμε, το αποτύπωμα μιας συγκυρίας που έδωσε νόημα στην προσωπική του ζωή και μετέπειτα τη δημιουργία μιας οικογένειας.

Ο Έλληνας επιφανής επιστήμονας, διευθυντής του τμήματος της Καρδιο-Θωρακο-Αγγειοχειρουργικής στο Εθνικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης όπου εκτελούνται 2.800 επεμβάσεις ετησίως.Με λαμπρές σπουδές Ιατρικής- με υποτροφία αριστείας του βαυαρικού κράτους- στο Λούντβιχ Μαξιμίλιανς του Μονάχου – ιδιαίτερης ακαδημαϊκής παράδοσης-, ειδίκευση στο HannoverMedicalSchool και πρακτική στο University of Stanford στην Καλιφόρνια, κατέκτησε ταχύτατα μια διεθνή παρουσία.


Μέλος των American Heart Association, International Society of Heart and Lung Transplantation, European Society of Cardiothoracic Surgery, ενώ από το 2008 διαχειρίζεται εκατομμύρια δολάρια κρατικής επιχορήγησης για την έρευνα της ομάδας του στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου επίσης, διδάσκει ως καθηγητής Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική και Καρδιοχειρουργική Ελάχιστης Επεμβατότητας διευρύνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και όραμα του στην Ευρώπη και την Αυστραλία.

Ο Θόδωρος Κωφίδης, μεγάλωσε στην Κομοτηνή με καταγωγή από τον Πόντο. «Δεν θα παραλείψω ποτέ να αναφέρομαι στις θυσίες των γονιών μου, θα πει, για να με στηρίξουν οικονομικά στις σπουδές μου όπως και ότι το πρώτο μου PC το ’93 όταν έκανα την διατριβή μου, ήταν το δώρο της αείμνηστης γιαγιάς μου από την σύνταξη του παππού μου Θόδωρου, - η αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ήταν η ισχυρότερη σταθερά μου».

Αφοσιωμένος αξιοπρόσεκτα στην φιλόδοξη καριέρα του ως κλινικός καρδιοχειρουργός κι ερευνητής, με διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στοχευμένη πρωτοποριακή αντίληψη, έχει σχεδιάσει μια νέου τύπου βαλβίδα, διαφορετική από τις υπάρχουσες στην αγορά, που όπως θα πει:

«Η πρώτυπη αυτή βαλβίδα είναι τελείως διαφορετικά σχεδιασμένη, παρόμοια με την υγιή ανθρώπινη βαλβίδα, και έχει καταφέρει ανώτερα απο τελέσματα στα ζωικά πειράματα εν συγκρίσει με τις καλύτερες της αγοράς. Προσβλέπουμε σε μακροβιότερους και ικανότερους ασθενείς, με λιγότερα φάρμακα, καλύτερη ανάρρωση της καρδιάς. Όσον αφορά την παραγωγή της, είναι η πρώτη βαλβίδα στην ιστορία που δεν την παίρνουμε από το ράφι όπως οι βιομηχανικές και ταιριάζει καλύτερα στον ασθενή (τυποποιημένες βαλβίδες). Συλλέγουμε τα προεγχειρητικά στοιχεία του ασθενούς και με ειδικούς αλγόριθμους (πατέντες μου), ετοιμάζουμε τη βαλβίδα που ταιριάζει στον συγκεκριμένο ασθενή.

Κόβουμε λοιπόν και ράβουμε τη βαλβίδα στα μέτρα - και τη λειτουργία- της καρδιάς του συγκεκριμένου ασθενούς. Παράγουμε τη βαλβίδα του Γιώργου, του Γιάννη, του Μήτσου, του Θοδωρή... την πακετάρουμε αποστειρωμένα και τη στέλνουμε στον χειρουργό τους σε δύο μόνο μέρες! Το σλόγκαν μας λοιπόν: Βάλε τη δική σου βαλβίδα! Αυτή που ταιριάζει στην δική σου καρδιά. Πρόκειται για ένα τελείως νέο και καινοτομικό Marketing Concept».

Τον Οκτώβριο στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε στη FDA παρουσίαση της έρευνας -που είναι σε πειραματικό στάδιο -για τη νέα εξατομικευμένη βαλβίδα. Ενώ λίγες μέρες μετά, ο ίδιος βρέθηκε στο Λονδίνο για να παραδώσει στις εκδόσεις Taylor  &  Francisτο   draft  του βιβλίου του για την Μικροεπεμβατική και Υβριδική Καρδιοχειρουργική. 

Διαβάστε την συνέχεια στο huffingtonpost.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ