2020-01-10 14:12:45
Φωτογραφία για Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Αλ. Τσίπρα. - «Προβληματισμένος από τις εξελίξεις» δήλωσε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την οποία άνοιξε η αυλαία των επαφών του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς Αρχηγούς. Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης τού ευχήθηκε «καλή χρονιά». Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε στη συνέχεια τον κ. Μητσοτάκη πότε επέστρεψε από τις ΗΠΑ και αν πρόλαβε να ξεκουραστεί. «Συνηθισμένο το βουνό» απάντησε ο Πρωθυπουργός, με τον Αλ. Τσίπρα να τον προτρέπει ακολούθως «να πίνει πολύ νερό και να κάνει γυμναστική» για να ξεπεράσει το jet lag.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τσίπρας δήλωσε «προβληματισμένος από τις εξελίξεις», σημειώνοντας ότι το κλίμα που επικράτησε στη συζήτησή του με τον Πρωθυπουργό ήταν «κανονικό».

«Έχουμε καταλήξει σε Πρόεδρο;», ρώτησαν στη συνέχεια οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες και ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο Πρωθυπουργός «ζυγίζει τις καταστάσεις». Σε ερώτηση για το αν έχει πιθανότητες επανεκλογής ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από τις «εσωκομματικές αντιδράσεις» στο κυβερνών κόμμα.


Με διάθεση κριτικής προσήλθε στην συνέχεια η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στο «ραντεβού» της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός με τους πολιτικούς Αρχηγούς. «Σήμερα σε βλέπω καλά» είπε ο κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενος την κ. Γεννηματά, με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να απαντά: «Ξεκουραστήκαμε λίγο».

«Εσύ πάλι από τα βουνά βρέθηκες στα βαθιά» σχολίασε στη συνέχεια κ. Γεννηματά για να προσθέσει: «Εγώ είχα προτείνει πριν φύγεις για τις ΗΠΑ να υπάρξει εθνική γραμμή γιατί η χώρα θα μπορούσε να εκπέμψει ένα μήνυμα ενότητας, αλλά δεν το ήθελες. Καλή η ενημέρωση αλλά επιμένω στο Συμβούλιο Αρχηγών».

«Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη, δεν νομίζω ότι θα έχουμε ουσιαστικές αποκλίσεις» αντέτεινε ο Πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: «Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε».

«Το θέμα είναι να μην μας θεωρούν οι άλλοι δεδομένους. Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή» ανταπάντησε η κ. Γεννηματά.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ