2020-01-10 20:44:44
Φωτογραφία για Πανσέληνος του λύκου
Έκλειψη στην πρώτη πανσέληνο του 2020, ορατή και από την Ελλάδα -

Έρχεται η «πανσέληνος του λύκου» μαζί με έκλειψη - Από ποιες άλλες χώρες θα είναι ορατή

Με μια έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού, η οποία θα είναι ορατή και από την Ελλάδα, πρόκειται να συνδυαστεί η πρώτη πανσέληνος του 2020, το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου.

Η πρώτη πανσέληνος του έτους ονομαζόταν παραδοσιακά από τους Ινδιάνους της Αμερικής «πανσέληνος του λύκου», επειδή εκείνη την εποχή του χρόνου κοπάδια πεινασμένων λύκων ούρλιαζαν γύρω από τους καταυλισμούς των ανθρώπων.

Φέτος, η «πανσέληνος του λύκου» συνδυάζεται με μια έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού, η οποία θα είναι ορατή και από την Ελλάδα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σε μια έκλειψη της Σελήνης από την παρασκιά της Γης, η πανσέληνος σκοτεινιάζει εν μέρει αλλά όχι τελείως, όπως σε μια κανονική έκλειψη, όταν το φεγγάρι εισέρχεται στο εσωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.


Το φαινόμενο θα διαρκέσει σχεδόν τέσσερις ώρες και το αποκορύφωμα του θα είναι περίπου στις 10 μ.μ. Ελλάδας την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

Η Σελήνη θα αλλάξει ελαφρώς χρώμα από άσπρο σε κάπως κιτρινωπό και σχεδόν το 90% του δίσκου της θα καλυφθεί από την παρασκιά της Γης.

Η έκλειψη Σελήνης παρασκιάς θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με τη NASA.

Πάντως, οι εκλείψεις αυτού του είδους πάντως είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με γυμνό μάτι.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ