2020-01-11 19:10:44
Φωτογραφία για Οι ασκήσεις του Στρατού Ξηράς στο Καστελόριζο εκνευρίζουν τους Τούρκους
Η ισχυρή παρουσία του Στρατού Ξηράς στο Καστελόριζο και οι συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας στις οποίες προχωρά σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα (σε Ρω και Στρογγύλη) για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ, αντιστρατήγου Γεώργιου Καμπά, αφιονίζουν τους Τούρκους

Η ισχυρή παρουσία του Στρατού Ξηράς στο Καστελόριζο και οι συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας στις οποίες προχωρά σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα (σε Ρω και Στρογγύλη) για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ, αντιστρατήγου Γεώργιου Καμπά, αφιονίζουν τους Τούρκους.

Απόδειξη όσα συνέβησαν την Παρασκευή πάνω από το Καστελόριζο: ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφτηκε το Καστελόριζο (τη ΔΑΝ Μεγίστης) αλλά και τις νήσους Ρω και Στρογγύλη, και συγκεκριμένα τα ομώνυμα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ), και παρακολούθησε την εξέλιξη ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ήταν μία ακόμη από τις πολλές ασκήσεις στις οποίες προχωρά το ΓΕΣ το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη περιοχή.


Ακολούθησε ένα μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά στο Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι πέταξαν συνολικά 18 φορές πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα. Μάλιστα, υπερπτήσεις έγιναν σε διάστημα 19 λεπτών, το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως όλα δείχνουν, οι συνεχείς ασκήσεις τις οποίες πραγματοποιεί ο Στρατός Ξηράς στο Καστελόριζο εκνευρίζουν την Τουρκία.

Ούτως ή άλλως, το ελληνικό νησί βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο της Τουρκίας και ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο το ΓΕΣ κρίνει σκόπιμο η ετοιμότητα σε ολόκληρο το νησιωτικό σύμπλεγμα, όπως και τα αντανακλαστικά αντίδρασης, να είναι συνεχώς σε υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου το ΓΕΣ είχε πραγματοποιήσει μία μεγάλης έκτασης άσκηση στο Καστελόριζο –είχαν γίνει βολές με κάθε είδους οπλισμό– και η ομοβροντία πυρών είχε προκαλέσει αίσθηση.

Ο Αρχηγός κατά την παραμονή του στο Καστελόριζο και στα επιτηρητικά φυλάκια των νησιών έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις, διαπίστωσε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων και φυλακίων, καθώς και το ηθικό τους.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο κ. Καμπάς πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της  95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ»), συνοδευόμενος από το διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο.

Ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 95 ΑΔΤΕ, την 95 Μονάδα Εθνοφυλακής (95 ΜΕΘ), το 542 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής (542 Μ/Κ ΤΕ) και το ΕΦ ΠΑΣΤΙΔΑΣ, όπου παρακολούθησε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διέταξε τη διεξαγωγή ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και το αεροδρόμιο Μαριτσών, όπου συνομίλησε με τα πληρώματα των ελικοπτέρων και το τεχνικό προσωπικό.

ΠΗΓΗ: https://www.in.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ