2020-01-12 08:00:32
Φωτογραφία για Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2020
7/7 για την AEGEAN, 4/7 για την SKY EXPRESS

Η ασφάλεια της αεροπορικής εταιρείας είναι ένα από αυτά που ο κάθε επιβάτης ελπίζει ότι δεν θα τον απασχολεί όταν ταξιδεύει.

Αλλά ακόμα και οι πιο νευρικοί ταξιδιώτες θα ένιωθαν κάπως πιο ήρεμοι, αν ταξίδευαν π.χ. με την αυστραλιανή Qantas - η οποία μόλις χαρακτηρίστηκε η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο για έβδομη χρονιά στη σειρά.

Η σχετική λίστα με τους πιο ασφαλείς αερομεταφορείς ανά την υφήλιο δημιουργήθηκε από την AirlineRatings.com, μια ιστοσελίδα για που εξετάζει παρακολουθεί τουλάχιστον 405 αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο και συντάσσει έναν ετήσιο κατάλογο αυτών που θεωρούνται ασφαλέστερες..

Η Qantas κατέλαβε τον τίτλο της ασφαλέστερης αεροπορικής εταιρείας παγκοσμίως από το 2014 έως το 2017. Το 2018, η AirlineRatings δεν μπορούσε να βρει ξεκάθαρο «νικητή» και έτσι έβγαλε μια λίστα, στην οποία συμπεριέλαβε τις 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές με αλφαβητική σειρά.


Αλλά φέτος, η Qantas επέστρεψε στην κορυφή. Για την τελική κατάταξη λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες όπως έλεγχοι από υπηρεσίες αεροπορικών μεταφορών και κυβερνητικούς φορείς, οι καταγραφές συντριβών και σοβαρών περιστατικών, η ηλικία του στόλου των αεροσκαφών, η οικονομική κατάσταση, η εκπαίδευση των πιλότων κ.ά.

Ωστόσο, δεν λαμβάνονται υπόψη ασήμαντα περιστατικά, καθώς «όλες οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τέτοια περιστατικά κάθε μέρα», σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του ιστότοπου που εδρεύει στην Αυστραλία.

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως

1: Qantas

2: Air New Zealand

3: EVA Air

4: Etihad Airways

5: Qatar Airways

6: Singapore Airlines

7: Emirates

8: Alaska Airlines

9: Cathay Pacific

10: Virgin Australia

11: Hawaiian Airlines

12: Virgin Atlantic

13: TAP Air Portugal

14: SAS

15: Royal Jordanian

16: Swiss

17: Finnair

18: Lufthansa

19: Aer Lingus

20: KLM

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η απουσία ηχηρών ονομάτων από τη λίστα όπως η British Airways, η ANA (All Nippon Airways), η American Airlines και η United, που βρίσκονταν στη λίστα την περασμένη χρονιά. Η Japan Airlines και η Delta απέτυχαν επίσης να μπουν στη λίστα, παρόλο που είχαν συμπεριληφθεί σε αυτή τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: CNN
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ