2020-01-12 11:58:00
Φωτογραφία για Σύλλ. Γονέων και Κηδ. 1ου Δημοτικού Σπάτων-Απαράδεκτες συνθήκες
Μια ενημέρωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σπάτων που δημοσιεύθηκε στις 10.1.2020 και δημιουργεί αισθήματα εγκατάλειψης, αποδιοργάνωσης ακόμη και αδιαφορίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας:

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για δύο πολύ σημαντικά θέματα που έχουν προκύψει στο σχολείο μας όπως α) η λειτουργία του συστήματος θέρμανσης (καλοριφέρ) και β) η διαρροή νερού σε δύο, έως σήμερα, αίθουσες.

α) Για το μέγεθος του προβλήματος θέρμανσης και της βλάβης στο λεβητοστάσιο του παλαιού κτηρίου, καθώς επίσης και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δ/ντή Κο Σδόνας Γεώργιος, ενημερωθήκαμε λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις δια-κοπές των Χριστουγέννων.

Από τη στιγμή του εντοπισμού του προβλήματος ο Δ/ντης προέβη σε άμεσες ενέργειες ενημέρωσης του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών εγγράφως, αλλά και τηλεφωνικώς για να ζητήσει υλικοτεχνική υποστήριξη, για τη επίλυση του.


Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος σε συνάντηση που είχαμε μαζί του στις 23 Δεκεμβρίου, η απάντηση από το Δήμο ήταν πως θα έχουν τα υλικά που απαιτούνται και θα επιληφθούν του θέματος στις 2 Ιανουαρίου.

Θεωρήσαμε το θέμα μείζονος σημασίας και ζητήσαμε με παρουσία μας στο γραφείο του Δημάρχου να οριστεί άμεση συνάντηση μαζί του για να του αναλύσουμε την κρισιμότητα του προβλήματος και να πάρουμε απαντήσεις και δεσμεύσεις για την άμεση δρομολόγηση της λύσης.

Παρ’ όλο που προσκομίσαμε στοιχεία επικοινωνίας, τόσο η Κα Φίλη όσο και ο Κος Μαρκουίζος, απάντηση ποτέ δεν πήραμε.

Δυστυχώς, στις 8 Ιανουαρίου, ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, καμία θεραπεία στο πρόβλημα δεν υπήρξε, παρ’ όλο που ακόμα και την ύστατη στιγμή, στις 7 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία του Δ/ντη και με ιδιωτικό συνεργείο, έγινε προσπάθεια αποκατάστασης της βλάβης. Η βλάβη στο παλαιό κτήριο του συγκροτήματος, εκείνο επί της οδού Βύρωνος, είναι μεγάλη, σύμφωνα με τη γνωμάτευση των τεχνικών, και η αποκατάστασή της απαιτεί χρόνο.

Στο ενδιάμεσο, στις 3 Ιανουαρίου, υπήρξε μήνυμα στο messenger της προέδρου του Συλλόγου Κας Φίλης Ελένης, από υπάλληλο του Δήμου που ζητούσε να ανοίξουμε το σχολείο για κάποιο συνεργείο. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας από την πλευρά μας με το συνεργείο χωρίς ανταπόκριση. Τελικά, ο Δ/ντης κατάφερε και επικοινώνησε με τον τεχνικό στις 5 Ιανουαρίου και τον πληροφόρησε πως πριν από τις 9 Ιανουαρίου δεν μπορεί να επιληφθεί της ζημιάς, λόγω φόρτου εργασίας.

β) Παρατηρήθηκε έντονη και συνεχής διαρροή στη αίθουσα του ισογείου δίπλα στο κλιμακοστάσιο, που καθιστούσε απαγορευτική τη χρήση της, με αποτέλεσμα το τμήμα της πρώτης Δημοτικού να μεταφερθεί σε παροπλισμένη, μη κατάλληλη αίθουσα, στον πρώτο όροφο. Αυτή η ενέργεια ήταν μονοσήμαντη, διότι δεν υπάρχει άλλη ελεύθερη αίθουσα στο ισόγειο, επειδή, όπως είναι γνωστό, φιλοξενείται τμήμα του 2ου νηπιαγωγείου Σπάτων.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου η αίθουσα αυτή θα έπρεπε να ήταν ελεύθερη μετά τα Χριστούγεννα, πράγμα που δεν έχει γίνει έως σήμερα και δεν έχουμε ενημερωθεί για τις επικείμενες εξελίξεις.

Από το Νοέμβριο, και μετά από συνεχείς εκλύσεις από τον Δ/ντη προς κάθε υπεύθυνο, παρουσιάστηκε κλιμάκιο τεχνικών από το Δήμο για διάγνωση και εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς. Έκτοτε καμία ενέργεια δεν έγινε. Μείναμε σε θεωρητικές προσεγγίσεις και υποσχέσεις.

Σήμερα, 9 Ιανουαρίου, παρουσιάστηκε ιδιωτικό συνεργείο απεσταλμένο από το Δήμο και ξεκίνησε εργασίες στην αίθουσα του ισογείου. Οι εργασίες ξεκίνησαν καθυστερημένα διό-τι το σχολείο βρίσκεται σε λειτουργία και έχει προκληθεί αναστάτωση στην διδακτική διαδικασία, τόσο λόγω θορύβου, όσο και λόγω έλλειψης θέρμανσης και στο νέο κτήριο.

Η αδιαφορία, η αποφυγή απαντήσεων σε έγγραφα ερωτήματα, προβληματισμούς, προ-τάσεις, η απαξίωση του θεσμού του Δ/ντη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η έλλειψη συνεργασίας από πλευράς των υπευθύνων προς τις εκλύσεις μας για ενημέρωση και επίλυση σοβαρών προβλημάτων, δυσκολεύει την έντιμη συνεργασία, την συνεννόηση, την επικοινωνία, την οργάνωση που τόσο επιδιώκουμε και ζητάμε.

Η συνεργασία και η συνεννόηση πρέπει να είναι αμφίδρομη από όλους του εμπλεκόμενους στη Σχολική Κοινότητα, από το Δήμο, τη Σχολική Επιτροπή, το Δ/ντη, το Σύλλογο διδασκόντων, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους γονείς και κηδεμόνες. Ο κάθε ένας έχει το ρόλο του και τις αρμοδιότητές του. Μπορεί να προτείνει λύσεις και ενέργειες χωρίς να στρουθοκαμηλίζει περιμένοντας από κάποιον άλλο να δουλέψει γι’ αυτόν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα εις βάρος των παιδιών να αποποιείται τα βάρη και τις ευθύνες που του αναλογούν. Με την παραπληροφόρηση, την εύκολη κριτική, δεν λύνονται τα προβλήματα.

Εύκολα επιρρίπτονται ευθύνες από αυτούς που δεν πράττουν, διότι δεν έχουν το σθένος να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των παιδιών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Silver Alert στη Ρόδο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Silver Alert στη Ρόδο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ