2020-01-12 15:05:50
Φωτογραφία για Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Σύνταγμα από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Οδηγίες)

Συνεχίζονται οι διήμερες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στο Μετρό Συντάγματος. Η νέα, 5η στη σειρά, αιμοδοσία του προγράμματος «4 Εποχές της Αιμοδοσίας» είναι αφιερωμένη στην εποχή που διανύουμε, τον χειμώνα. Θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, από τις 9.00 πμ. έως τις 8.00μμ.

Στόχος του προγράμματος «4 Εποχές της Αιμοδοσίας» είναι οι επαναλαμβανόμενες δράσεις προσέλκυσης αιμοδοτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και με έμφαση στις νεαρές ηλικίες, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών της χώρας σε αίμα, τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Μέχρι τώρα οργανώθηκαν 4 διήμερες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος (μια για κάθε εποχή του χρόνου) και η απήχηση που είχαν, σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, ήταν πολύ θετική καθώς έφεραν πολλούς νέους ανθρώπους σε επαφή για πρώτη φορά με τον κόσμο της εθελοντικής αιμοδοσίας

. Η ανταπόκριση των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών ήταν επίσης σταθερή και συνεπής, ενώ έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού που ενημερώνονταν συνεχώς από τα μεγάφωνα του Μετρό. Ακόμα, φαίνεται να γεννιέται μια νέα ομάδα «εθελοντών αιμοδοτών των 4 εποχών» που συστηματικά αιμοδοτούν στις δράσεις αυτές.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους αιμοδότες

Το ΕΚΕΑ υπενθυμίζει ότι οι αιμοδότες πρέπει να πληρούν τα εξής:

-Να είναι 18-65 ετών

-Να έχουν γευματίσει ελαφρά πριν από την αιμοδοσία

-Να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

-Να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στον γιατρό της αιμοδοσίας

-Τέλος, εάν έχουν κάνει τατουάζ, πρέπει να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Let's block ads! (Why?)



ΥΓΕΙΑ – Makeleio.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ