2020-01-12 17:39:35
Φωτογραφία για 10 εύκολοι τρόποι να ξεφουσκώσετε μετά τις γιορτές
Αν η κοιλιά σας στέκεται… εμπόδιο ανάμεσα στο κεφάλι και τα πόδια σας, δείτε πώς να τη βοηθήσετε να επιστρέψει στο φυσιολογικό της μέγεθος, μετά τις κραιπάλες των γιορτών. Δεν φτάνει μόνο να τρώτε λιγότερο, αλλά να κάνετε και έξυπνες επιλογές.

Ενσωματώστε φυσικά διουρητικά σε κάθε γεύμα

Ένα φυσικό διουρητικό είναι το λεμόνι, γι’ αυτό και συχνά ο χυμός του συστήνεται μέσα σε νερό για αποτοξίνωση. Άλλες καλές επιλογές είναι το παντζάρι, ο μαϊντανός και τα σπαράγγια, που θα βοηθήσουν, όταν τα γεύματά μας τις προηγούμενες ημέρες ήταν πλούσια σε αλάτι.



Αυξήστε τις φυτικές ίνες

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η αύξηση των λαχανικών θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε όλα αυτά που πρέπει από το έντερο και να ξεφουσκώσετε. Φάτε πολλές σαλάτες και φρούτα με τη φλούδα, όπως και όσπρια, προσέχοντας πάντα αν υπάρχουν κάποιες τροφές που μεμονωμένα σας προκαλούν ενόχληση.

Αποφύγετε το αλάτι



Όχι μόνο το ίδιο το αλάτι, αλλά και τις έτοιμες, επεξεργασμένες τροφές, καθώς το περιέχουν σε γενναίες ποσότητες. Το νάτριο προκαλεί φούσκωμα και μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών, που να είναι εμφανής σε δάχτυλα, αστραγάλους, πόδια. Για να μην είναι έντονη η έλλειψή του, πειραματιστείτε με αποξηραμένα μπαχαρικά και βότανα στο φαγητό, ώστε να διατηρήσετε τη νοστιμιά ή δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή ξίδι. 

Τρώτε συνειδητά

Εφαρμόστε κι εσείς το mindful eating, επιλέγετε να τρώτε σε ήρεμο περιβάλλον, να κλείνετε την τηλεόραση, να επικεντρώνεστε σε αυτό που τρώτε, να μασάτε πολύ, να φτιάχνετε ατμόσφαιρα… Όλο αυτό θα σας βοηθήσει να γευτείτε καλύτερα, να απολαύσετε το φαγητό, να φάτε εν τέλει λιγότερο και να βοηθήσετε την πέψη σας, ώστε να μην οδηγηθείτε σε φούσκωμα.

Μασάτε πολύ

Το αναφέραμε και πριν κι αν το θεωρείτε μια περιττή διαδικασία, να σας πούμε ότι όσο πιο γρήγορα μασάτε και καταπίνετε το φαγητό σας, τόσο πιο πιθανό είναι να καταπιείτε αέρα, που οδηγεί σε φούσκωμα του στομαχιού. Βάλτε στόχο να μασάτε την κάθε σας μπουκιά τουλάχιστον 20 φορές.

Απορρίψτε όλα τα τρόφιμα που έρχονται σε συσκευασίες

Πατατάκια, κουλουράκια, κρουασανάκια, σοκολάτες, αλλαντικά… Όλα είναι επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι που οδηγoύν και τα δύο σε φούσκωμα. Όσο πιο φυσικά κινηθείτε στις επιλογές σας, τόσο το καλύτερο.

Τρώτε με το πιο αδύναμό σας χέρι

Αν σας βολεύει το δεξί συνήθως, δοκιμάστε να φάτε με το αριστερό ή το αντίθετο. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ακολουθούν αυτοί την τεχνική καταφέρνουν να καταναλώσουν μέχρι και 30% λιγότερο φαγητό, κάτι που θα βοηθήσει την κατάσταση. Αντιστοίχως, μπορεί να δουλέψουν και τα chopsticks.

Προσθέστε λίγο τζίντζερ

Προσθέστε λίγο τζίντζερ στο φαγητό σας ή το ρόφημά σας, καθώς η γνωστή μας πιπερόριζα κάνει καλό στο πεπτικό και στο φούσκωμα. Μαλακώνει το πεπτικό, το βοηθά να χαλαρώσει και ταυτόχρονα δρα σαν φυσικό αντιφλεγμονώδες.

Αυξήστε κάλιο και μαγνήσιο

Το κάλιο και το μαγνήσιο είναι ένα πολύ δυνατό δίδυμο όσον αφορά το φούσκωμα. Και τα δύο είναι ηλεκτρολύτες και επειδή συχνά το φούσκωμα προκύπτει από ανισορροπία ηλεκτρολυτών στον οργανισμό, μπορούν να βοηθήσουν. Κάλιο θα βρείτε στις μπανάνες, τις πατάτες, τα αποξηραμένα φρούτα, ενώ τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι, λαχανίδα, αλλά και οι κολοκυθόσποροι είναι καλές πηγές μαγνησίου.

Πίνετε νερό μόλις ξυπνάτε

Το ότι πρέπει να πίνουμε καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, επαρκές νερό είναι γνωστό. Το πρωί το νερό όμως έχει έξτρα όφελος, καθώς ξυπνά τον οργανισμό, βοηθά στην πέψη και την κινητικότητα του εντέρου και μας βοηθά να αποβάλλουμε το νάτριο κι έτσι να τιθασεύσουμε το φούσκωμα. Δοκιμάστε το!

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ