2020-01-12 21:57:50
Φωτογραφία για Νικητής ο ΠΑΟΚ από την άσπρη βούλα
Με σκόρερ και κορυφαίο παίκτη τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα για την 18η αγωνιστική της Super League. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που ο Πορτογάλος ευστόχησε σε πέναλτι, ενώ η ΑΕΚ τέλειωσε το ματς με 9 παίκτες. Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το ματς, γεμίζοντας σωστά τους χώρους και πιέζοντας ψηλά τον ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και τις πρώτες φάσεις της αναμέτρησης. Στο 6′, ο Ζίβκοβιτς νίκησε τον Κριστσιτς σε τετ ατ τετ, έστω κι αν ο τελευταίος υποδείχθηκε μετα σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 7′ ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ από το ύψος της περιοχής. Οι νταμπλούχοι, παρά το γεγονός ότι δυσκολεύονταν αισθητά στην ανάπτυξη, άρχισαν να απειλούν μετά το πρώτο τέταρτο. Στο 16′, ο Σφιντέρσκι νικήθηκε από τον Μπάρκα σε σουτ από καλή θέση, όπως επίσης ανεπιτυχή ήταν και τα τελειώματα του Μπίσεσβαρ. Στο 31΄, ο Ολλανδός έχασε το κοντρόλ λίγο πριν σουτάρει εξ επαφής και στο 32′, το μακρινό πλασέ του έφυγε άουτ
. Στο 39′, ο Εσίτι βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ. Έτσι, το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς γκολ. Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να συνεχίζει το pressing και τους κλειστούς χώρους, και τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να δημιουργήσει, όπως μπορεί, σε σετ παιχνίδι. Την πρώτη φορά που έγινε απειλητικός ο Δικέφαλος στο δεύτερο 45λεπτο, κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 55′, ο Μπάρκας απέκρουσε σουτ του Σφιντέρσκι, και στη συνέχεια της φάσης ο Σιμόες ανέτρεψε τον Βιεϊρίνια κάνοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Πορτογάλος και έκανε το 1-0. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη καλή φάση στο 65′. Αφού, με προσωπική προσπάθεια, κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο ίδιος στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Στο 69′, ξανά ο Βιεϊρίνια (!), κέρδισε κατά κράτος τον Μπακάκη, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπίσεσβαρ, αλλά αυτός αστόχησε. Λίγο μετά ήταν η σειρά του Μίσιτς να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο 71′ η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά. Ο Λιβάγια πέρασε τον Μάτος, βρήκε τον Μάνταλο, αλλά αυτός έστειλε με σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Μετά το 70′, οι φιλοξενούμενοι αναγκαστικά ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο, την ώρα που ο Φερέιρα περνούσε στο ματς τους Άκπομ και Πέλκα, αντί των Σφιντέρσκι και Βιεϊρίνια. Στο 80′, ο Ζίβκοβιτς έκανε σπουδαία επέμβαση σε τετ α τετ με τον Ολιβέιρα, ενώ κάτι ανάλογο έγινε στο 87′ με πρωταγωνιστές τους Λημνιό και Μπάρκα. Στο 91′, ο Άκπομ βγήκε μόνος στην αντεπίθεση, ανατράπηκε από τον Χουλτ, ο οποίος ως τελευταίος παίκτης αποβλήθηκε, αλλά το φάουλ πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 94′ αποβλήθηκε και ο Λιβάγια με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τελικό αποτέλεσμα να μένει στο 1-0.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Audi A3 Sportback
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Audi A3 Sportback
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ