2020-01-13 08:07:54
Φωτογραφία για Το μυστηριώδες ραδιογράφημα από το Διάστημα, με το επαναλαμβανόμενο Ε…
Μοιραστείτε το άρθρο

Ο διάσημος Ιταλός εφευρέτης Γουλιέλμο Μαρκόνι, γνωστός ως “πατέρας της εκπομπής ραδιοκυμάτων σε μεγάλη απόσταση” και γερουσιαστής στη χώρα του, δημοσίευσε στις αγγλικές εφημερίδες νέα συμπληρωματική επιστολή σχετικά με το ζήτημα του μυστηριώδους ραδιογραφήματος από το Διάστημα, που είχε λάβει κατά τη διάρκεια πειραμάτων του.Ο Μαρκόνι τόνιζε στην επιστολή του αυτή, τον Ιανουάριο του 1920, ότι στο ραδιογράφημα αυτό, το οποίο έλαβαν πολλοί ισχυροί ασυρματικοί σταθμοί της Γης, τεράστια εντύπωση προξενούσε η επίμονη επανάληψη του στοιχείου Ε από το Αλφάβητο του Κώδικα Μορς.

Guglielmo Marconi (25/04/1874 – 20/07/1937)

Ο Ιταλός εφευρέτης εξηγούσε ότι δεν είχε κατορθώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή να επιβεβαιώσει επιστημονικά την προέλευση των παράξενων αυτών σημάτων. Δεν είχε καταστεί ακόμη δυνατόν να εξακριβωθεί μήπως τυχόν επρόκειτο περί συμπτωματικής διατάραξης των σημάτων, εξαιτίας ηλιακών φαινομένων.

Περαιτέρω, ο Μαρκόνι φαινόταν να αποκρούει τελείως την ιδέα ότι το μήνυμα προερχόταν από κάποιον γήινο πομπό, ενώ τουναντίον δήλωνε πεπεισμένος ότι είχε καταφτάσει από κάποιον άλλο πλανήτη.

Το μυστηριώδες ραδιογράφημα από το Διάστημα, με το επαναλαμβανόμενο Ε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γουλιέλμο Μαρκόνι, ήταν πιθανότερο να είχε προέλθει από τον πλανήτη Άρη, ο οποίος είναι και ο πλησιέστερος προς τη Γη πλανήτης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”, στις 19/01/1920…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”, στις 19/01/1920

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Υποβολή αξιολόγησης

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!Μοιραστείτε το άρθρο...

Let's block ads! (Why?)ΠΗΓΗ

Το μυστηριώδες ραδιογράφημα από το Διάστημα, με το επαναλαμβανόμενο Ε ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ