2020-01-13 11:01:47
Φωτογραφία για Περιοδείες Κικίλια στα νοσοκομεία όλης της χώρας! Οι οδηγίες στους Διοικητές και τα προβλήματα
Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Όχι αιφνιδιαστικές, αλλά προγραμματισμένες επισκέψεις σε νοσοκομεία όλης της χώρας σκοπεύει να κάνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ξεκινώντας από την Πάτρα.

Ο Υπουργός Υγείας πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Πάτρα, όπου εκτός από τοπικούς παράγοντες, θα συνομιλήσει με τους υπευθύνους της Υγειονομικής Περιφέρειας, των Νοσοκομείων της περιοχής καθώς και με εργαζόμενους. Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», το Καραμανδάνειο -Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών καθώς και το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πατρών.

Λίγες ημέρες νωρίτερα και μέσα στις γιορτές, ο Βασίλης Κικίλιας είχε πραγματοποιήσει δύο αιφνιδιαστικές επισκέψεις στον Ευαγγελισμό και στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Κι άλλη αιφνιδιαστική επίσκεψη Κικίλια σε Νοσοκομείο! Γιατί πήγε στο Σωτηρία»


Οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων

Οι επισκέψεις του υπουργού Υγείας σε νοσοκομεία ανά τη χώρα, συνδυάζονται με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων Διοικητών Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα βέβαια η εικόνα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να μην είναι η καλύτερη.

Άλλωστε οι τέως Διοικητές ήταν σε αναμονή αποχώρησης εδώ και καιρό με συνέπεια να υπάρχει μία στασιμότητα ως προς τα έργα και τις διεκπεραιώσεις που πρέπει να γίνουν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε πολλά Νοσοκομεία της περιφέρειας, οι νέοι Διοικητές δεν έχουν αναλάβει ακόμη αφού δεν έχουν εκδοθεί όλα τα ΦΕΚ των διορισμών, γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στο ΕΣΥ. Όπως και να χει ο υπουργός Υγείας αναμένεται να δώσει το περίγραμμα των υποχρεώσεων τους κατά τις επισκέψεις του στα νοσοκομεία. Δείτε ΕΔΩ το συμβόλαιο που πρέπει να τηρήσουν οι νέοι Διοικητές : «Διοικητές Νοσοκομείων: Αυτό είναι το συμβόλαιο που υπέγραψαν! Όλες οι υποχρεώσεις»

Πάντως υπεύθυνοι για την υλοποίηση των δεσμεύσεων των Διοικητών Νοσοκομείων θα είναι οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) οι οποίοι και θα ορίσουν επ’ ακριβώς τα καθήκοντα των νέων στελεχών του ΕΣΥ ανά περιοχή.

Οι γιατροί της Αχαίας

Την ώρα όμως που ο υπουργός Υγείας θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Νομού Αχαίας, η Ένωση Ιατρών του Νομού (ΕΙΝΑ) μιλά για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα μικρότερα Νοσοκομεία της περιοχής.

Ειδικότερα η ΕΙΝΑ αναφέρει ότι εδώ και μήνες είχε προειδοποιήσει την Διοίκηση του νοσοκομείου Αιγίου και της 6ης ΥΠΕ ότι στο τέλος του 2019 με την επικείμενη συνταξιοδότηση των δύο συναδέλφων ακτινολόγων, όχι μόνο δεν θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος αλλά ούτε υπέρηχος δεν θα γίνεται. Η απάντηση από την πλευρά της Διοίκησης ήταν ότι κινδυνολογούμε και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, υπογραμμίζουν οι γιατροί.

Πλέον η κατάσταση έχει ως εξής σύμφωνα με την ΕΙΝΑ: Σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά και δέχεται όλα τα περιστατικά, στο ακτινολογικό τμήμα υπηρετούν δύο συνάδελφοι, εκ των οποίων κανένας δεν έχει οργανική θέση στο ΓΝ Αιγίου αλλά είναι με μετακίνηση από το ΓΝ Αγ. Ανδρέας και ΓΝ Καλαβρύτων.

Για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών- όπως περιγράφει η ΕΙΝΑ- μετακινήθηκε επιπλέον μια συνάδελφος επικουρική ιατρός από το ΓΝ Αγ. Ανδρέας για την κάλυψη μερικών εφημεριών, όλα αυτά την στιγμή που εκκρεμούν έως και 1,5 χρόνο οι κρίσεις για τον διορισμό δύο μόνιμων ιατρών ακτινολόγων.

“Με αυτά τα “μπαλώματα” πλέον μένουν 9 εφημερίες το μήνα χωρίς ακτινολόγο” καταλήγουν μεταξύ άλλων οι γιατροί.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ