2020-01-13 11:36:43
Φωτογραφία για Κρίσεις και αλλαγές στις ΕΔ-Ποιοι Αρχηγοί είναι στην «πόρτα της εξόδου»
Σύμφωνα με χθεσινό (12/01/2020) δημοσίευμα της Κυριακάτικης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»:

Κρίσεις στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένονται και όλοι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα».

Η κατάσταση στα εθνικά με την Τουρκία να προκαλεί δεν είναι σίγουρα ευνοϊκός παράγοντας για αλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας, αλλά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση πιστεύουν ότι οι αλλαγές για… ορισμένους είναι εκ των ων ουκ άνευ.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Ο Αρχηγός που φέρεται ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες παραμονής στη θέση του είναι ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης. Η θέση των υπολοίπων χαρακτηρίζεται επισφαλής.


Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης συμπληρώνει τρία χρόνια στο τιμόνι του Πολεμικού Ναυτικού και απ’ ό,τι φαίνεται θα αποστρατευθεί. Το μόνο ενδεχόμενο για να παραμείνει στο Στράτευμα ήταν η αναβάθμισή του σε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αλλά κάτι τέτοιο, παρ’ ότι ακούστηκε, είναι πολύ δύσκολο. Η σειρά, αν και δεν τηρείται απόλυτα, θέλει τον επόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να προέρχεται από τον κλάδο του Στρατού Ξηράς.

Κάποιοι προεξοφλούν την αποστρατεία του Αρχηγού Στρατού Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά. Επελέγη από την προηγούμενη κυβέρνηση για διάδοχος του νυν υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών λένε ότι κάνει φιλότιμες προσπάθειες να παραμείνει στη θέση του.

Και η καρέκλα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου «τρίζει». Έχει καταφέρει να προκαλέσει αντιπάθειες και να δημιουργήσει εντός και εκτός Πενταγώνου μέτωπο εναντίον του. Του χρεώνεται, επίσης, ότι άνθρωποι του περιβάλλοντός του στο ΓΕΑ υπονομεύουν το έργο του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δημιούργησαν προβλήματα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κάνει, πάντως, ως αεροπόρος τους… ελιγμούς του. Το αν θα παραμείνει (κάτι που δεν είναι απίθανο) ή αν θα αποστρατευθεί ο κ. Χριστοδούλου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιλογή των προσώπων στην ηγεσία των άλλων Επιτελείων.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 12/01/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ