2020-01-13 13:49:33
Φωτογραφία για Σουηδία: Διπλή έκρηξη στη Στοκχόλμη και στα περίχωρά της τα ξημερώματα της Δευτέρας
Εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν σε κτίριο στο κέντρο της Στοκχόλμης και σε

νυχτερινό μαγαζί σε μικρή πόλη έξω από τη σουηδική πρωτεύουσα

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε συνοικία στην κεντρική Στοκχόλμη, νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Η έκρηξη προκλήθηκε από μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί έξω από την είσοδο κτιρίου, γύρω στη μια τα ξημερώματα (τοπική ώρα), ενώ διέλυσε κυριολεκτικά ένα αυτοκίνητο, προκάλεσε ζημιές σε αρκετά άλλα και έσπασε τα τζάμια σε παράθυρα παρακείμενων κατοικιών.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών, ωστόσο 30 άτομα απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας από το οίκημα στο οποίο διαμένουν και πέρασαν τη νύχτα σε χώρο που διαμορφώθηκε σε κοντινό σχολείο. «Πιστεύουμε ότι η έκρηξη συνέβη μέσα ή στον περιβάλλοντα χώρο κτιρίου, αλλά παραμένει ακόμα ασαφές το ακριβές σημείο. Υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές, γύρω από το ξενοδοχείο, αλλά η έκρηξη έγινε μέσα σε κάποιο από αυτά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης.

Ομάδα πυροτεχνουργών της Σουηδίας μεταφέρθηκε στην περιοχή για να ξεκινήσει τις έρευνές της για τις συνθήκες της έκρηξης. Ωστόσο, μόλις δύο ώρες μετά την έκρηξη της Στοκχόλμης, υπήρξε άλλη μια που αναφέρθηκε στην πανεπιστημιακή πόλη της Ουπσάλα, έξω από ένα νυχτερινό μαγαζί. Η Ουπσάλα βρίσκεται μια ώρα έξω από τη Στοκχόλμη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ