2020-01-13 18:12:51
Φωτογραφία για ΑΠΘ: «Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν τίθεται σε ομηρία από κανέναν»
Την κατάληψη των γραφείων της Πρυτανείας του ΑΠΘ επιχείρησαν 60 περίπου άτομα που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, κατηγορώντας τον Πρύτανη διότι δεν το έχει καταδικάσει. Έντονη η αντίδραση των Πρυτανικών αρχών που σε ανακοίνωση αναφέρουν ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται. Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν τίθεται σε ομηρία από κανέναν».

Συγκεκριμένα, σήμερα ομάδα φοιτητών επιχείρησαν να καταλάβει το γραφείο της Πρυτανείας ζητώντας την «απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, καμία αξιολόγηση, πτυχία ενιαία και ισχυρά, καμία διαγραφή, όχι στην εντατικοποίηση, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους» υποστηρίζοντας πως ο πρύτανης αρνήθηκε να τους συναντήσει, αλλά και να προβεί σε καταδίκη του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο και κατατέθηκε στη Βουλή.

Άμεση ήταν η αντίδραση των Πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ που σε ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν ότι


- οι πρυτανικές Αρχές με γνώμονα την ακαδημαϊκή δεοντολογία και δημοκρατική ευαισθησία επεδίωξαν να συζητήσουν με αντιπροσωπεία της ομάδας φοιτητώ

- οι φοιτητές απέρριψαν την πρόταση διαλόγου

- ορισμένοι εξ αυτών «εξαγριωμένοι» επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου στα γραφεία της πρυτανείας στον 7ο όροφο.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα, όπως τονίζεται, «την ασφάλεια των εργαζομένων στο κτίριο, αλλά και των ιδίων των φοιτητών, οι Πρυτανικές Αρχές έκριναν σκόπιμο να διακόψουν, μέχρι να εκτονωθεί η ένταση, τη χρήση των ανελκυστήρων, προς αποφυγή εγκλωβισμών ατόμων».

Ταυτόχρονα όμως αναφέρουν ότι «η προσήλωσή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι αδιαπραγμάτευτη» και καταλήγουν τονίζοντας ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται. Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν τίθεται σε ομηρία από κανέναν».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ