2020-01-14 20:06:01
Φωτογραφία για Βόμβες Ράικου: Κατήγγειλε συμβόλαιο θανάτου και εκβιασμό..
Το νήμα της δικαστικής έρευνας για τη υπόθεση Novartis έπιασε από την αρχή η Ελένη Ραίκου στην κατάθεση της, εμφανίζοντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να την πιέζει προκειμένου να αποστείλει την υπόθεση στην Βουλή αν και δεν υπήρχαν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς μίλησε με λεπτομέρειες για το πως ξεκίνησε η έρευνα τον Δεκέμβριο του 2016 όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην εισαγγελέα τον σχετικό φάκελο.

Όπως εξήγησε και με δεδομένο ότι η εταιρία ήταν υπότροπη και σε άλλες χώρες και της είχαν επιβληθεί κυρώσεις, εστίασε την έρευνα στην προοπτική να λάβει και η χώρα μας αποζημιώσεις. Έτσι έστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ για να αποστείλουν στοιχεία. Οι Αμερικανοί απέστειλαν έγραφα για ένα συνέδριο στο Βερολίνο που είχαν πάρει μέρος υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, αλλά και ο Βουλκίδης και ο Μαυρίκος
. Κατόπιν τούτων η κυρία Ράικου έδωσε εντολή ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας που ήταν στην τιμολόγηση φαρμάκων είχαν σχέση με το συνέδριο με στόχο να αποδειχθεί ότι υπήρξε ζημία του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν έρευνες σε 33 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με την κυρία Ράικου η διεξαχθείσα έρευνα ήταν εξαντλητική. Φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο φόρτος της έρευνας ήταν τόσο μεγάλη που δεν πηγαίνανε σπίτι τους ούτε τα Σαββατοκύριακα.

Η κυρία Ράικου φέρεται να επανέλαβε τα όσα είχε καταθέσει για το ρόλο της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και την επιμονή της να εμπλέξει στην έρευνα πολιτικά πρόσωπα. Επανέλαβε ότι η κυρία Παπαδάκου την επισκέφτηκε στο γραφείο της και της ζητούσε επίμονα στοιχεία. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε οι ισχυρισμοί της δημοσιογράφου της έκαναν εντύπωση διότι η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο, αλλά και επειδή κανένας δημοσιογράφος δεν είχε ρωτήσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς είπε ότι παρόμοιες ερωτήσεις της έκανε και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Όσο για την κυρία Παπαδάκου ξαναπήγε, σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε, στο γραφείο της εισαγγελέως ασκώντας τις ίδιες πιέσεις. Αυτή τη φορά τη ρώτησε αν υπάρχουν στοιχεία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Παναγιώτη Πικραμμένο και για off shore που είχε ο πρώτος. Μετά υπήρξε νέο τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που την ρώτησε για ποιο λόγο δεν έχει στείλει το φάκελο στην Βουλή. Η κυρία Ράικου φέρεται να του απάντησε ότι δεν είναι αυτής της σχολής και τότε εκείνος διαμήνυσε, θα δεις τι θα πάθεις. Η πρώην εισαγγελέας φέρεται να είπε στα μέλη της επιτροπής ότι αισθανόταν να εκβιάζεται.

Λίγη ώρα αργότερα προκάλεσε μεγάλη έκπληξη όταν η κ. Ράικου φέρεται να είπε μεταφορικά ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου φέρεται να είπε ότι συνήγαγε το συγκεκριμένο συμπέρασμα μετά πό δημοσιεύματα εις βάρος τα οποία ανέφεραν ότι απέκρυψε στοιχεία.

Η κυρία Ράικου σε κάποιο σημείο της κατάθεση της φέρεται να αναφέρθηκε στην συνάδελφο της Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο η αίσθηση ήταν ότι μιλούσε μεταφορικά όταν αναφέρονταν σε συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της. Μίλησε διεξοδικά για το πογκρόμ που δέχθηκε μετά την άρνηση της να ενδώσει στις πιέσεις και να αποστείλει το φάκελο στη Βουλή.

Ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι πρώτα υπήρξαν δημοσιεύματα εις βάρος και μετά ξεκίνησαν σειρά πειθαρχικών διώξεων που όπως είπε όλες αρχειοθετήθηκαν. Σύμφωνα με την ίδια τα πειθαρχικά μέτρα εις βάρος της αποσκοπούσαν στο να κάμψουν το δικαστικό της φρόνημα. Για τρία χρόνια σχεδόν όπως είπε έδινε συνεχώς καταθέσεις και εξηγήσεις στην Άρειο Πάγο.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να κατηγόρησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό σε βαθμό τέτοιο που η ίδια απορούσε πως τον στηρίζει η κυβέρνηση.

Φέρεται μάλιστα να καταλόγισε στον τότε αναπληρωτή υπουργό ότι έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους, επίσης ότι έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε ανθρώπους.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ