2020-01-15 08:27:39
Φωτογραφία για Σπύρος Βασιλάκος:Σύγχρονη Κοσμολογία: Από τη μεγάλη έκρηξη στη σκοτεινή ενέργεια
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξαιρετική ομιλία του διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ ( Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών) δρ. Σπύρου Βασιλάκου

https://www.blod.gr/lectures/syghroni-kosmologia-apo-ti-megali-ekriksi-sti-skoteini-energeia/?fbclid=IwAR1PgVLX_A4OzOizySZioBxE6EhmFFWC50axDkdUDyhgwsOdzsHIsaLLU8w

Το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών διοργανώνει σειρά ομιλιών για το ευρύ κοινό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU) με γενικό τίτλο "100 χρόνια κάτω από έναν ουρανό".

Η ομιλία του Σπύρου Βασιλάκου, Διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2019.

Στην ομιλία γίνεται αναφορά στην εξέλιξη από τη μεγάλη έκρηξη μέχρι τη σκοτεινή ενέργεια και παρουσιάζονται οι βασικές αρχές της Κοσμολογίας όπως αυτές απορρέουν από τις λύσεις των εξισώσεων του Αϊνστάιν.

Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στη θεωρία της Μεγάλης έκρηξης, την Κοσμική Ακτινοβολία Μικροκυμάτων, τη διαστολή, την ηλικία και τη χωρική καμπυλότητα του Σύμπαντος, καθώς και στον τρόπο υπολογισμού της επιταχυνόμενης διαστολής του Σύμπαντος, η ανακάλυψη της οποίας έχει ανοίξει νέους δρόμους στο χώρο της θεωρητικής Φυσικής και της Κοσμολογίας.

Η παρουσίαση κλείνει με μια αναφορά στο πεπρωμένο του Σύμπαντος.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ