2020-01-15 12:00:20
Φωτογραφία για Επίσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΟΥ στον περιφερειάρχη Αττικής
Αποστολή υψηλόβαθμων στελεχών και αξιωματούχων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο 3ήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Αθήνα με στόχο να εκπαιδευθούν αξιωματούχοι δομών υγείας του Ιράν σε ζητήματα πρόληψης και διατήρησης υγείας των πολιτών, από το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν η διευθύντρια του τμήματος προώθησης Υγείας του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ Ανατολικής Μεσογείου Dr. Maha El-Adawy, η οποία συνοδευόταν από τη διευθύντρια Προγραμματισμού για τις πολιτικές Υγείας και Ευζωίας του του Π.Ο.Υ Ευρώπης, Monika Kosinska, καθώς και τον υφ. Υγείας του Ιράν Dr. Alireza Raeisi. Από Ελληνικής πλευράς ήταν ο συντονιστής της Περιφέρειας στο Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α. Βαθιώτης και άλλα στελέχη του δικτύου και της Περιφέρειας.


Ο κ. Πατούλης στο καλωσόρισμα του, εστίασε στη σημασία της επίσκεψης για την προώθηση ζητημάτων υγείας σε τοπικό επίπεδο και χαιρέτισε την επιλογή του Π.Ο.Υ. ως προς τη χώρα και το Δίκτυο μας, για την έναρξη διηπειρωτικής συνεργασίας.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης αφού επισήμανε ότι η επίσκεψη σηματοδοτεί την κοινή βούληση να δοθεί προτεραιότητα σε πολιτικές πρόληψης και διατήρησης της υγείας των πολιτών, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, βεβαίωσε ότι «Προς την κατεύθυνση αυτή, Αυτοδιοίκηση και επιστημονικός κόσμος, υπό τη σκέπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα συνεργαστούμε και θα συμπορευθούμε γόνιμα για την καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών ενώ η Περιφέρεια Αττικής «ήδη εφαρμόζει ένα στρατηγικό πρόγραμμα προς αυτή την κατεύθυνση και στους 66 Δήμους της Αττικής, με έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών».

Από την πλευρά του ο υφ. Υγείας του Ιράν περιέγραψε το πως διαρθρώνονται οι δομές υγείας στη χώρα του, όπου υπάρχουν 25.000 κέντρα υγείας, μέσω των οποίων «το υπουργείο του στοχεύει στην ενίσχυση των υποδομών υγείας και των τοπικών δομών, με στόχο να ενισχυθεί το δίκτυο προστασίας των πολιτών», όπως είπε.

Σημειώνεται ότι η αποστολή θα κάνει μια σειρά από επισκέψεις σε Δήμους της Αττικής για να γνωρίσουν πρακτικές που ακολουθούν και να συζητήσουν με την Επιστημονική Επιτροπή του ΕΔΔΥΠΠΥ για τις πολιτικές Υγείας που εφαρμόζονται.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ