2020-01-15 17:29:37
Φωτογραφία για Το Reuters αποθεώνει Τσιτσιπά: Αυτός θα βάλει τέλος στη βασιλεία Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς…
«Αν κάποιος μπορεί να βάλει τέλος το 2020 το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για τον Στέφανο Τσιτσιπά» γράφει το Reuters που ξεχωρίζει το all around παιχνίδι του Έλληνα τενίστα και την «απίστευτη αθλητικότητά» του Αποθεωτικό είναι για τον Στέφανο Τσιτσιπά άρθρο του Reuters το οποίο εκτιμά ότι μόνο ο Έλληνας τενίστας θα μπορούσε να βάλει τέλος στη βασιλεία των τριών μεγάλων του τένις, Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Λίγοι παίχτες φαντάζουν ικανοί να σπάσουν την κυριαρχία των Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς των τελευταίων 15 ετών στα Grand Slams αλλά αν κάποιος μπορεί να βάλει τέλος το 2020 το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για τον Στέφανο Τσιτσιπά» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Όπως σημείωνει, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες σε όλες τις εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα την εκτόξευσή του στο νο6 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος του 2019.


Περιγράφοντας το παιχνίδι του Τσιτσιπά ο αρθρογράφος του Reuters κάνει λόγο για «εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες» και «all around game» τονίζοντας ότι ο 21χρονος Έλληνας έχει γίνει ο παίχτης που αξίζει κανείς να παρακολουθεί στα τουρνουά του ΑΤΡ κλέβοντας τα φώτα από τον 26χρονο Αυστριακό Ντομινίκ Τιέμ και τον 22χρονο Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Κάνοντας αναδρομή των επιτυχιών του Τσιτσιπά, το άρθρο αρχικά υπενθυμίζει ότι για πρώτη φορά μπήκε στην 50αδα των κορυφαίων του τένις το 2018 κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο του σε ΑΤΡ και ολοκληρώνοντας τη χρονία με το κύπελλο NextGen trophy. «Πέρσι ξεπέρασε αυτές τις επιδόσις φτάνοντας στους “4” του Open της Αυστραλίας και κερδίζοντας άλλους τρεις τίτλους ανάμεσα στους οποίους και αυτός στο ATP Finals» προσθέτει ο αρθρογράφος.

Το Reuters θυμίζει, επίσης, την πρόσφατη δήλωση Τσιτσιπά ότι ένας από τους στόχους του για το 2020 είναι να κερδίσει ένα τίτλο Grand Slam.

«Στόχοι μου είναι να κερδίσω έναν τίτλο Grand Slam, να τελειώσω τη σεζόν στην πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης, να προκριθώ ξανά στο ATP Finals και να κερδίσω ένα Masters 1000» έχει δηλώσει ο Τσιτσιπάς ο οποίος ξεκίνησε τη νέα σεζόν με νίκη επί του Ζβέρεφ πριν να γνωρίσει την ήττα από τον Ντένις Σαποβάλοφ στην πρώτη του εμφάνιση για το 2020 στο ATP Cup.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ