2020-01-15 18:30:25
Φωτογραφία για «Persona non grata» για τη Λέρο Περιφερειάρχης και Βουλευτές αν δεν συμπορευθούν στον αγώνα για το προσφυγικό
Ανεπιθύμητα πρόσωπα σκοπεύει να κηρύξει τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τους Βουλευτές της Ν.Δ στη Δωδεκάνησο, σε περίπτωση που δεν ταχθούν στο πλευρό τους για τη μη ίδρυση προσφυγικής δομής κλειστού τύπου στη Λέρο, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών τόσο για τον υπερπληθυσμό στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (σε δομή χωρητικότητας 800 ατόμων, φιλοξενούνται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες), όσο και τη χωροθέτηση σε χώρο που ζουν ψυχασθενείς, δομής κλειστού τύπου.

Παράλληλα αποφάσισε, σε συντονισμό με τους Δήμους Κω, Λέσβου, Σάμου και Χίου, να προχωρήσει στο κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών στις 22 Ιανουαρίου και στις 23 να μετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Διαμήνυσε επίσης πως αν δεν αποπληρωθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το χρέος, ύψους 300.000 ευρώ, για την ύδρευση στο Κέντρο Υποδοχής, τότε θα προχωρήσει σε διακοπή.

«Αν οι κινητοποιήσεις μας δεν έχουν αποτέλεσμα, τότε θα προχωρήσουμε σε δυναμικότερες» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.
ert
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ