2020-01-15 19:46:01
Φωτογραφία για Βαθαίνει η κρίση στο σύστημα υγείας της Γαλλίας Οι Γάλλοι γιατροί παραιτήθηκαν και πέταξαν τις ρόμπες τους
Βαθαίνει η κρίση στο σύστημα υγείας της Γαλλίας - Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γιατρών, υπολείπονται 600 εκατομμύρια για την κάλυψη των αναγκών του κλάδου.

Με επιστολή τους στην υπουργό Ανιές Μπιζέν και συνέντευξη τύπου, 1200 γιατροί, ανώτατα στελέχη με ευθύνες διαχείρισης στα κρατικά νοσοκομεία της Γαλλίας ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τον εποπτικό τους ρόλο στη διαχείριση. Πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο κίνηση που μαρτυρεί το μέγεθος της κρίσης στο δημόσιο νοσοκομείο.

Με την επιστολή τους καταγγέλλουν «την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας που θέτει σε αμφισβήτηση την ποιότητα της περίθαλψης και απειλεί την ασφάλεια των ασθενών». Εκφράζουν τη «βαθιά τους απογοήτευση για την ανεπάρκεια του προγράμματος έκτακτης ανάγκης» που ανήγγειλε η υπουργός τον περασμένο Νοέμβριο, υποσχόμενη 200 εκατομμύρια ευρώ.

Maria Denaxa@mdenaxa

Γαλλία: Γιατροί του νοσοκομείου St-Louis στο Παρίσι, πέταξαν τις λευκές ρόμπες τους στον διευθυντή του νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη προσωπικού και μέσων εργασίας. Χθες παραιτήθηκαν μαζικά από τις υπηρεσίες τους 1000 νοσοκομειακοί γιατροί.

370

8:48 AM - Jan 15, 2020
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Toyota GR Supra 258ΗΡ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Toyota GR Supra 258ΗΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ