2020-01-15 20:01:33
Φωτογραφία για Στα 130 ευρώ το άτομο μετ’ επιστροφής το εισιτήριο Λεμεσός-Πειραιά
Η υφυπουργός ναυτιλίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου είπε ότι στόχος παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση να λειτουργήσει από το προσεχές καλοκαίρι

Ο μοναδικός τρόπος να ταξιδέψει κάποιος από και προς τη Κύπρο είναι το αεροπλάνο, καθώς εδώ και χρόνια η ατμοπλοϊκή σύνδεση έχει διακοπεί λόγω κόστους και μικρής ζήτησης.

Ωστόσο πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Κύπρο, αφού λόγω αεροφοβίας δεν μπορούν να ταξιδέψουν, ενώ πολλοί άλλοι δεν έχουν τη δυνατότητα ταξιδιών με την μεταφορά του αυτοκινήτου τους. Το πρόβλημα φαίνεται πως σύντομα θα λυθεί με την κοινή δράση Αθηνών και Λευκωσίας και τον βοήθεια της ΕΕ.

Η υφυπουργός ναυτιλίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, μιλώντας σήμερα στη Βουλή στη Λευκωσία, ανέφερε πως το εισιτήριο θα στοιχίζει 100 ευρώ με επιστροφή συν 30 ευρώ οι φόροι των λιμανιών για ένα άτομο με επιστροφή και χωρίς αυτοκίνητο.

Στόχος παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση να λειτουργήσει από το προσεχές καλοκαίρι.

Η κ. Πηλείδου ανέφερε ότι εδώ και εβδομάδες υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το λεπτομερές αίτημα της Κύπρου και υπήρξε και δεύτερη επαφή για να εξηγηθεί το επείγον του αιτήματος και η απάντηση αναμένεται σύντομα. Ανέφερε ότι μετά την απάντηση θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των προσφορών εγκαίρως, ώστε να προλάβουμε τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ