2020-01-15 21:02:01
Φωτογραφία για Σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη χρήση των φυτοφαρμάκων
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Το σχέδιο, πρωτοβουλία του υπουργού κ. Μάκη Βορίδη, στοχεύει στη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής της χώρας μας για τον καθορισμό των ποσοτικών και άλλων στόχων, μέτρων και χρονοδιαγραμμάτων τους, για τη μείωση των κινδύνων και των επιπτώσεων από τη χρήση γεωργικών φαρμάκων στην υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος και για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της εισαγωγής της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας καθώς και εναλλακτικών προσεγγίσεων ή τεχνικών, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση της παραγωγής γεωργικών προϊόντων από τη χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Στόχος της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία ξεκινά άμεσα και θα διαρκέσει ένα μήνα, είναι η κατάθεση προτάσεων και σχολίων με σκοπό τη βελτίωση της αρχικής πρότασης. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμμετάσχουν σε αυτήν προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό επικαιροποιημένο κείμενο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Ενημέρωση και συμμετοχή:

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αξιολόγηση REFIT της νομοθεσίας της ΕΕ για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ