2020-01-15 21:23:01
Φωτογραφία για Βόρεια Κορέα: Μητέρα κινδυνεύει με φυλάκιση γιατί έσωσε τα παιδιά της από τις φλόγες
Μία γυναίκα από τη Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να οδηγηθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής επειδή έσωσε τα δυο της παιδιά από το φλεγόμενο σπίτι τους αλλά όχι τα πορτρέτα των ηγετών της χώρας.

Η μητέρα έχει τεθεί υπό έρευνα από το υπουργείο εθνικής ασφαλείας αφού φωτιά ξέσπασε στο σπίτι όπου κατοικούσαν δύο οικογένειες στην κομητεία Όνσονγκ στην επαρχία της Βόρειας Χαμγκγιόνγκ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Οι γονείς ήταν εκτός οικίας τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά αλλά επέστρεψαν μόλις είδαν τον καπνό. Στη φωτιά κάηκαν δύο πορτρέτα.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ επιβάλλει κάθε σπίτι να έχει σε περίοπτη θέση τα πορτρέτα των πρώην ηγετών της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ και μάλιστα στέλνει και επιθεωρητές να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι όλοι οι πολίτες υποτάσσονται στην επιταγή αυτή.

Το να δείξει αμέλεια στη φροντίδα ενός πορτρέτου θεωρείται τεράστιο έγκλημα σύμφωνα με τους νόμους της Βορείου Κορέας, που επιβάλλει στους πολίτες να φέρονται στα πορτρέτα ακριβώς όπως και στον ζώντα ηγέτη. Αν η γυναίκα κριθεί ένοχη θα καταδικαστεί σε μεγάλο χρονικό διάστημα στη φυλακή και σε καταναγκαστικά έργα.


Σύμφωνα με την Daily NK, λόγω της έρευνας που είναι σε εξέλιξη, η γυναίκα δεν μπορεί να πάει τα παιδιά της στο νοσοκομείο ούτε να πάρει αντιβίωση για να θεραπεύσει τα εγκαύματά τους. Οι γείτονες λέγεται ότι ήθελαν να βοηθήσουν αλλά αποφάσισαν να τηρήσουν αποστάσεις υπό τον φόβο ότι θα κατηγορηθεί για πολιτικό έγκλημα. Η μητέρα θα μπορέσει να φροντίσει τα παιδιά της μόνο όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ