2020-01-16 13:48:58
Φωτογραφία για Συναγερμός: Ο Ερντογάν στέλνει σεισμογραφικό κοντά στο Καστελόριζο
Ο κύβος ερρίφθη και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα στείλει το σεισμογραφικό Ορούτς Ρείς για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφώνησε με τη Λιβύη.

Από τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκύπτει ότι οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις θα αρχίσουν μέσα στο 2020 και θα γίνουν ακόμα και στο Καστελόριζο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Με τη Λιβύη υπογράψαμε το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δυο χωρών».

«Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρείς θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες», πρόσθεσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι στέλνει στρατό στην Λιβύη προκειμένου να διασφαλίσει την σταθερότητα της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης από τον ΟΗΕ.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ