2020-01-16 17:24:20
Φωτογραφία για Η Apple αγοράζει μια εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη
Η Apple έχει κάνει μια νέα εξαγορά μικρότερης εταιρίας, αυτή της Xnor.ai. Πρόκειται για μια αμερικανική εταιρία που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη που πραγματοποιείται τοπικά στη συσκευή. Σύμφωνα με την Geekwire , η Apple δαπάνησε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά.  

Η τεχνολογία του Xnor.ai επιτρέπει σε εταιρείες να εκτελούν τοπικούς αλγόριθμους βαθιάς μάθησης σε συσκευές (συμπεριλαμβανομένων των smartphones), αντί να απαιτούν εργασίες που πρέπει να εκτελούνται στο σύννεφο. Το Xnor.ai έχει υποσχεθεί πλήρη εμπιστευτικότητα των δεδομένων καθώς και μείωση του φορτίου μνήμης και της κατανάλωσης ενέργειας.

Το όραμα αυτό είναι παρόμοιο με αυτό της Apple, το οποίο προτιμά να βασίζεται στην τοπική τεχνητή νοημοσύνη στο iPhone και όχι στο σύννεφο. Για παράδειγμα, το iPhone αναλύει τοπικά τις φωτογραφίες που τραβούσε ο χρήστης για να ανιχνεύσει τι υπάρχει (αυτοκίνητο, τοπίο, πρόσωπο κ.λπ.), όπου το Google Photo στέλνει τα πάντα στους διακομιστές της Google για παράδειγμα. Η τοπική ανάλυση ενισχύει τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.

Η εξαγορά αυτή από την Apple είναι οπωσδήποτε παρόμοια με εκείνη του Turi το 2016 . Τόσο η Turi όσο και η Xnor.ai βρίσκονται στο Σιάτλ, παρεμπιπτόντως.

Η Apple δεν λέει τι σκοπεύει να κάνει με το Xnor.ai, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι συνδέεται με τη βελτίωση της Siri και άλλων καθηκόντων που εκτελούνται τοπικά στο iPhone.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δυνατό χτύπημα από το OPEN
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δυνατό "χτύπημα" από το OPEN
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ