2020-01-16 18:30:38
Φωτογραφία για «Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου
Σύσκεψη περίπου μίας ώρας είχε το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και συνεργάτες του στα γραφεία του κόμματος για τη στάση που θα τηρήσει αναφορικά με την πρόταση του πρωθυπουργού για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Εφ.Συν.», η απόφαση που ελήφθη ήταν συντριπτικά υπέρ του ονόματος της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες το όνομα της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αξίωμα, αποσκοπώντας να φέρει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής που μπαίνουν σε σοβαρό δίλημμα και μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν.

Η Κουμουνδούρου είχε επιλέξει την νυν πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συγκεκριμένη θέση της προέδρου του ΣτΕ, εξασφαλίζοντας ευρύτατη πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από πρόταση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Χθες πήγες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για κίνηση αντιπερισπασμού στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό.

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας» ανέφεραν.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ