2020-01-17 13:21:45
Φωτογραφία για Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. O κ. Μητσοτάκης και η κ. Μέρκελ συζήτησαν για το θέμα της Λιβύης και τη διάσκεψη του Βερολίνου που πραγματοποιείται την Κυριακή.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη αποστείλει επιστολή τόσο στη Γερμανίδα Καγκελάριο όσο και στην Ε.Ε. για το θέμα. Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του την Πέμπτη στον ALPHA, χαρακτήρισε εκ νέου παράνομη τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ καμία πολιτική λύση για τη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο αυτό. Θα βάλουμε βέτο».

Bild: Κρύβεται ο Ερντογάν πίσω από την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη; 

Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει η Bild. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγεται ότι άσκησε πιέσεις στην Άγκελα Μέρκελ προκειμένου να μην παραστεί κανένας εκπρόσωπος της Ελλάδας στη συνεδρίαση.

Το ερώτημα που θέτει η Bild είναι: «Υπαγόρευσε τη λίστα φιλοξενουμένων στη Διάσκεψη του Βερολίνου ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;». Σημειώνει δε, στο δημοσίευμα ότι οι Έλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ