2020-01-17 13:23:30
Φωτογραφία για Ουκρανία: Παραίτηση του Πρωθυπουργού μετά από ηχητικό στο οποίο υποτιμούσε τον πρόεδρο
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ολέξι Οντσαρούκ υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απάντησε ότι θα την εξετάσει, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ουκρανική προεδρία.

«Ανέλαβα τη θέση αυτή για να φέρω σε πέρας το πρόγραμμα του προέδρου. Για εμένα είναι πρότυπο αξιοπρέπειας και ανεκτικότητας», έγραψε στο Facebook ο Οντσαρούκ. «Ωστόσο προκειμένου να άρω οποιαδήποτε αμφιβολία για το σεβασμό και την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, του υπέβαλα την επιστολή παραίτησής μου», πρόσθεσε. Το γραφείο Τύπου του Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έλαβε την επιστολή και θα την εξετάσει.

Ο βασικός της παραίτησης του Οντσαρούκ είναι η διαρροή ενός ηχητικού κατά το οποίο ακούγεται να κάνει κριτική στον πρόεδρο Ζελένσκι για το βαθμό που κατανοεί τα οικονομικά θέματα. Το ηχητικό προέρχεται από μία συνάντηση που είχε με άλλους υπουργούς τον Δεκέμβριο.

Πάντως ο Οντσαρούκ τόνισε ότι οι πολίτες «δεν θα πρέπει να σπεύσουν να βγάλουν συμπεράσματα». Δεν είναι ξεκάθαρο αν όντως επιθυμεί να παραιτηθεί. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Reuters απάντησε: «Μην σπεύδετε να βγάλετε συμπεράσματα», ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει αν με αυτό τον τρόπο ελέγχει την εμπιστοσύνη του Ζελένσκι στο πρόσωπό του.

το είδαμε news247.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ