2020-01-17 17:11:56
Φωτογραφία για Χρωστάμε αλήθεια και ανθρωπιά, όχι «κλειστές δομές» και φυλακές ψυχών στον Άγριλο
Άρθρο- παρέμβαση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνου Μωραΐτη, στην εφημερίδα "Μαΐστρος"

Το επιτελικό… φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας στο μεταναστευτικό- προσφυγικό ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα, εδώ κι επτά μήνες.

Η κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη στο ίδιο της το προεκλογικό αφήγημα, αλλά και τον ακροδεξιό εσμό που θώπευσε κι ενίσχυσε, υποσχόμενη ανέφικτες λύσεις. Προεκλογικά, λοιπόν, ακολουθούσε τη γραμμή ότι ο «κακός, ανθελληνικός κι ανεύθυνος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φταίει για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών». Παίζοντας με τη φωτιά, και με περίσσεια ανωριμότητα, χρησιμοποίησε το ζήτημα αυτό ως επικοινωνιακό αντιστάθμισμα στην 180 μοιρών αλλαγή στάσης της για το Μακεδονικό. Τα ακραία και συντηρητικά κοινά της έπρεπε να μείνουν ικανοποιημένα. Γι’ αυτό κι απ’ τις πρώτες προτεραιότητές της μόλις εξελέγη, ήταν  η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αρμοδιότητες του οποίου μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως και η εργαλειακή κατάργηση της εγκυκλίου που απέδιδε ΑΜΚΑ σε μετανάστες και πρόσφυγες. 

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ