2020-01-17 19:36:35
Φωτογραφία για κ. Παναγιωτόπουλε υπάρχει πρόθεση να καταβληθεί η νυχτερινή αποζημίωση στα στελέχη ΕΔ;
Ερώτηση για τις αποζημιώσεις και το ωράριο του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Καταβολή αποζημιώσεων και εφαρμογή του ωραρίου εργασίας για το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ζητάει το ΚΚΕ, μέσω Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Παραθέτουμε την Ερώτηση:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με Ερωτήσεις του το προηγούμενο διάστημα, έχει αναδείξει προβλήματα που αντιμετωπίζει το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η ελαστικοποίηση και μη εφαρμογή του 40ωρου ωραρίου εργασίας, η αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης κ.ά.

Ωστόσο, από πρόσφατες ανακοινώσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (ΕΣΠΕΕΚΑ), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), διαπιστώνουμε ότι παρά τις κατά καιρούς απαντήσεις της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό στην υπηρεσία του, τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Αυτά εντοπίζονται στο ότι τα στελέχη δεν έχουν λάβει καμία αμοιβή για τη νυχτερινή τους εργασία, όπως νομοθετήθηκε το 2017, καθώς και ότι από την 01/01/2017 δεν λαμβάνουν ούτε το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας, εφόσον δεν καταβάλλεται η ως άνω αποζημίωση για τη νυκτερινή τους εργασία. Ακόμη στις ανακοινώσεις τους επισημαίνουν ότι στον Κρατικό Προϋπολογισμό δεν έχει εγγραφεί ποσό σχετικά με την αμοιβή της νυχτερινής τους εργασίας και διαπιστώνουν ότι υπάρχει διαρκής και επαναλαμβανόμενη ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας τους χωρίς να τηρείται το 40ωρο, όπως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει, ακόμη και για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

• Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η καταβολή της νυχτερινής εργασίας;

• Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει η ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας και να υπάρξει η απαρέγκλιτη τήρηση του εβδομαδιαίου 40ωρου εργασίας;».

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ