2020-01-17 23:00:29
Φωτογραφία για Αύριο Σάββατο συνεδριάζει το νέο ΣΑΓΕ για τις κενές θέσεις λόγω ΚΥΣΕΑ-Ποιες είναι
Το Σάββατο «κληρώνει» και για άλλες κρίσιμες θέσεις στο Στρατό

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Συνεδριάζει αύριο Σάββατο, στις 10:30, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), υπό τη νέα του σύνθεση, προκειμένου να προχωρήσει στην επιλογή των τεσσάρων ανωτάτων αξιωματικών, οι οποίοι θα καλύψουν τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν από την προαγωγή των κατόχων τους στις νέες ύψιστες θέσεις που προέκυψαν από τη σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Με την απόφαση αυτή δημιουργήθηκαν οι ακόλουθες κενές (προσωρινώς) θέσεις:

- Διοικητή της 1ης Στρατιάς, όπου ο ως σήμερα Διοικητής της Αντιστράτηγος Κ. Φλώρος προήχθη σε Στρατηγό και είναι ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ.


- Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, ο Διοικητής του οποίου Αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, ανέλαβε τα καθήκοντα του νέου Α/ΓΕΣ.

- Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, καθώς ο μέχρι σήμερα ΓΕΠΣ Αντιστράτηγος (Καταδρομέας και Βατραχάνθρωπος) Αντώνιος Νομικός, συμμαθητής του αποστρατευθέντος Α/ΓΕΣ Στρατηγού ε.α. Γεώργιου Καμπά και του νέου Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κ.Φλώρου, «παρασύρθηκε» στην αποστρατεία από την επιλογή του πρώτου νεότερού του στην επετηρίδα Αντιστράτηγου Χ. Λαλούση ως του νέου Α/ΓΕΣ.

- Αρχηγού Στόλου,καθώς ο μέχρι σήμερα Αρχηγός Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ ανέλαβε τα καθήκοντα του νέου Α/ΓΕΝ. 

Συμφώνως με την ισχύουσα νομοθεσία, το ΣΑΓΕ θα επιλέξει τους αντικαταστάτες για την πλήρωση των προαναφερθεισών κενών θέσεων, και θα στείλει τη σχετική λίστα με τα ονόματα στον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα τα προτείνει στο ΚΥΣΕΑ προς επικύρωση και τοποθέτησή τους. Εννοείται ότι μία τέτοια συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ είναι περισσότερο «τυπική» και μπορεί να γίνει «δια περιφοράς», χωρίς δηλαδή συνεδρίαση με κοινή εμφάνιση και παρουσία των συμμετεχόντων σε αυτό. Μετά την σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ οι νεοτοποθετηθέντες θα πάνε στις νέες τους θέσεις για να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Και από Δευτέρα πλέον θα αρχίσουν οι τρεις τελετές παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων από τους παλαιούς Αρχηγούς στους νέους, αρχής γενομένης από την τελετή για τους Αρχηγούς (πρώην-νυν) ΓΕΕΘΑ που πραγματοποιείται στην έδρα του αποχωρήσαντος Αρχηγού, δηλαδή στη Σχολή Ικάρων στην ιστορική Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ