2020-01-17 23:27:31
Φωτογραφία για «Περούκα Gate»: Αθώοι οι Δημάδης και Σουλτογιάννης
Κλείνει σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον η υπόθεση για το αποκαλούμενο «Περούκα Gate», για την οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία (πλημμέλημα) σε βάρος των

δημοσιογράφων Θάνου Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη. Και αυτό γιατί σήμερα το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος των δημοσιογράφων, υιοθετώντας και τη σχετική πρόταση που έκανε νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι δυο δημοσιογράφοι ανταποκριτές στις ΗΠΑ είχαν χρεώσει ροφήματα στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη υπογράφοντας με το όνομά του.

Μάλιστα, σε δήλωσή του σήμερα, ο Γιώργος Χριστοφορίδης, ο οποίος παραστάθηκε ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη δίκη, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Να μην έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια επέλεξε ο Θάνος Δημάδης, που κάθισε σήμερα στο σκαμνί του Β’ Μονομελούς, ύστερα από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος του ο εισαγγελέας για πλαστογραφία μετά χρήσεως
. Για την υπόθεση «perouka gate», που απασχόλησε το πανελλήνιο, όταν (Σεπτέμβριος 2016) εντοπίστηκε μαζί με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη να παρακολουθούν με περούκες τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και να έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου, ως ειδικού συμβούλου της κυβέρνησης, Δημάδης και Σουλτογιάννης έκαναν σήμερα ένσταση ισχυριζόμενοι ότι το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας μου. Επιχείρημα που προέβαλαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Κατά συνέπεια, το δικαστήριο δεν προχώρησε καν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί η πλαστογραφία».

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης υποστήριξε με ανάρτησή του στο twitter ότι η Δικαιοσύνη σήμερα μίλησε και αποφάσισε ότι η δίωξη που του είχε ασκηθεί ήταν παράνομη:
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ