2020-01-18 11:00:23
Φωτογραφία για Τέρμα το Επίδομα Αλληλεγγύης, έρχεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Tα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα εφόσον πληρούν αθροιστικά συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το 2020 θα είναι... παρελθόν, αφού, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, αναμένεται να αντικατασταθεί από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Πάντως, όπως επισημαίνεται σχετικά από πηγές, δεν υπάρχει καμία μεταβολή στις προϋποθέσεις και τα ποσά, πάρα μόνο η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Ειδικότερα, τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα εφόσον πληρούν αθροιστικά συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής.

Τι είχε πει ο πρωθυπουργός

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τοποθετηθεί το ζήτημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

«Κατοχυρώνουμε συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή το δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους. Το ελληνικό κράτος πλέον θα μεριμνά βάσει Συντάγματος για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών», αναφέρει στο μήνυμά του o πρωθυπουργός.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ