2020-01-18 23:33:50
Φωτογραφία για Τούνμπεργκ: «Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα» λέει ενόψει του Νταβός
Η ακτιβίστρια για το κλίμα αναμένεται ότι θα μεταβεί στο Νταβός, όπου θα μετέχει

για δεύτερη χρονιά σε δύο πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ – Μετείχε σε διαδήλωση στη Λωζάνη μαζί με 10.000 άτομα

Μήνυμα προς τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας έστειλε από τη Λωζάνη της Ελβετίας η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, όπου η ακτιβίστρια θα παραστεί για δεύτερη χρονιά και θα μετέχει σε δύο πάνελ.

Η 17χρονη Τούνμπεργκ μετείχε στη διαδήλωση μαζί με ένα πλήθος 10.000 ανθρώπων. Πολλοί εξ αυτών θα μεταβούν στο Νταβός, όπου θα ζητήσουν από επιχειρηματίες και πολιτικούς να αγωνιστούν για την κλιματική αλλαγή. Η μεταφορά τους θα γίνει με τρένο και στη συνέχεια θα περπατήσουν ως το Κλόστερς.

Η Σουηδέζα μαθήτρια, που ξεκίνησε το κίνημα #FridaysforFuture, κατήγγειλε την απουσία κυβερνητικών δράσεων με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, προτού είναι πολύ αργά.


«Διανύουμε ήδη μια καινούργια χρονιά και έχουμε εισέλθει σε μια νέα δεκαετία και μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, δεν έχουμε δει καμία ένδειξη μιας επερχόμενης πραγματικής δράσης για το κλίμα και αυτό πρέπει να αλλάξει» σημείωσε η Τόυνμπεργκ σε μια ομιλία που εκφώνησε στη Λωζάνη.

«Προς τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας και τους κυβερνώντες, θα ήθελα να πω ότι δεν έχετε δει ακόμη τίποτα. Δεν έχετε ακούσει την τελευταία μας κουβέντα, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε για αυτό. Και αυτό είναι το μήνυμα που θα φέρουμε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την επόμενη εβδομάδα».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Ξυπνήστε και Μυρίστε την οσμή των Πυρκαγιών» και «Είναι αργά, δεν είναι όμως πολύ αργά».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ