2020-01-19 11:59:13
Φωτογραφία για Megxit: Δεν θα χρησιμοποιούν τους τίτλους τους ο Χάρι και η Μέγκαν
Το διαζύγιο δεν φαίνεται να είναι τελικά και τόσο «βελούδινο». Η αναστάτωση που επικράτησε στο παλάτι όταν ανακοίνωσαν οι Σάσεξ ότι αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα εξακολουθεί να υφίσταται. Σαν βόμβα έσκασε η είδηση σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποποιούνται τους βασιλικούς τους τίτλους.

Οι Χάρι και Μέγκαν θα σταματήσουν να έχουν τον τίτλο «Royal Sussex», τον οποίο - όπως εκτιμούσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης - θα χρησιμοποιούσαν για κερδίσουν εκατομμύρια, μέσω συμβολαίων και συνεργασιών, στη νέα τους ζωή στον Καναδά.

Το ζευγάρι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τους τίτλους και να χρηματοδοτείται από δημόσια κονδύλια. Μάλιστα, καλείται να ξεπληρώσει τις 2,4 εκατομμύρια λίρες των Βρετανών φορολογούμενων που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους στο Μπέρκσαϊρ.

«Οι τίτλοι θα διατηρηθούν παρόλο που δεν θα χρησιμοποιηθούν»


Σε ανακοίνωση του εξέδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρει ότι το ζευγάρι καλείται να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα και δεν θα λαμβάνει πια δημόσια χρήματα.

«Το ζευγάρι θα γίνει γνωστό από την άνοιξη ως Χάρι, ο πρίγκιπας του Σάσεξ, και Μέγκαν, η δούκισσα του Σάσεξ. Παρόλο που δεν θα χρησιμοποιούν του τίτλους, θα τους διατηρήσουν. Ο Χάρι που γεννήθηκε πρίγκιπας της Ουάλίας θα παραμείνει πρίγκιπας».

Η βασίλισσα Eλισάβετ στην ανακοίνωσή της τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο μικρός Άρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειας.

«Έπειτα από αρκετούς μήνες σκέψεων και περαιτέρω πρόσφατες συζητήσεις, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσει ο εγγονός μου και η οικογένειά του. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της έντονης προσοχής τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη δουλειά του σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια. Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι η ελπίδα ότι η σημερινή ανακοίνωση θα τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ