2020-01-20 10:40:04
Φωτογραφία για Ποιος έκανε τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις;
Του Ηλία Προύφα

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ, πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων και επικυρώθηκαν από το προχθεσινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Παρά τα όσα ακούγονται, ότι επικράτησε η άποψη Στεφανή, μεσολάβησε ο Πάϊατ, οι...εξωγήινοι και διάφορα άλλα σενάρια, που μόνο ως αστεία μπορούν να χαρακτηριστούν, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Όλες οι αλλαγές αποφασίστηκαν μόνο από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κρατάει τα κλειδιά του ''μαγαζιού'', ως το αφεντικό του Πενταγώνου. Μάλιστα όπως είχαμε δημοσιεύσει στο kranosgr, τα δύο πρόσωπα που γνώριζαν τα πάντα για τις κρίσεις, ήταν ο Διευθυντής του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και το δεξί χέρι του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Θανάσης Βάλαρης.


''Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει αναβαθμίσει σε στενό του συνεργάτη το Νίκο Παναγιωτόπουλο, να τον έχει μαζί του στις δύο κρίσιμες συναντήσεις με Τραμπ και Ερντογάν και να μη τον ρώτησε για τις κρίσεις και να άκουσε εάν εξέφρασε ξεχωριστή άποψη τον ΥΦΕΘΑ Στεφανή ή οποιονδήποτε άλλον;'', σχολίαζε με νόημα ''γκουρού'' του Πενταγώνου και έχει απόλυτο δίκιο.

Οι κρίσεις ασχέτως σεναρίων φέρουν την υπογραφή Παναγιωτόπουλου, όπως και όλες οι σημαντικές αποφάσεις που παίρνονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ενδεχομένως ο Υπουργός να ρώτησε τους υφισταμένους του ΥΦΕΘΑ και Γ.Γ, για τις απόψεις τους αλλά μέχρι εκεί. Τον τελικό λόγο από πλευράς Πενταγώνου τον είχε μόνο ο ίδιος και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχει ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του, που ονομάζεται στήριξη στελεχών και αυτό θα πρέπει να διαφυλάξει, έστω και εάν κάποιοι προσπαθήσουν να του πάρουν στο διάστημα που θα ακολουθήσει...
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ