2020-01-21 09:20:03
Φωτογραφία για Ανισότητα στα στρατιωτικά νοσοκομεία;
Επιστολή στο kranosgr

Ήθελα να σας γνωστοποιήσω ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετούς συναδέλφους, υποβαθμίζει την ποιότητα υπηρεσιών προς τους συναδέλφους, αλλά δυστυχώς δεν έχει απασχολήσει την ιεραρχία (είτε εν αγνοία τους, είτε εν γνώσει τους).

    Όπως γνωρίζετε, τα στρατιωτικά νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια σηκώνουν το βάρος των ελλείψεων στην υγεία. Αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες προς τους συναδέλφους μας στρατιωτικούς. Η κατάσταση επιδεινώνεται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Αφενός, οι εισαχθέντες στα ΑΣΕΙ έχουν μειωθεί, αφετέρου έχει διογκωθεί το ζήτημα των μετατάξεων. Πλήθος νοσηλευτικού προσωπικού, μέσω της διαδικασίας αυτής, μετατάσσονται σε άλλη ειδικότητα του Υγειονομικού.

    Μέχρι εδώ όλα καλά. Δυστυχώς όμως, από το σημείο αυτό και έπειτα αρχίζουν να δημιουργούνται οι ανισότητες μεταξύ των συναδέλφων τους προερχόμενων εκ ΣΣΑΣ. Για όσους μετατάσσονται δεν ισχύουν δυστυχώς οι ίδιοι κανόνες. Χρόνος διοικήσεως σε μονάδες εκστρατείας απλά δεν υπηρετείται ποτέ (εν αντιθέσει με ιατρούς εκ ΣΣΑΣ που τρώνε πλέον 4 χρόνια έως αρχίσουν ειδικότητα). Χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταταχθείσας συναδέλφου η οποία δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε παραμεθόριο περιοχή (και μάλλον δεν πρόκειται κιόλας)


    Επιπρόσθετα, μέσω προσφυγών γίνονται αρχαιότερες των ομοιοβάθμων τους εκ ΣΣΑΣ, ενώ και η μοριοδότηση τους είναι εντελώς εσφαλμένη, βασιζόμενη στις θέσεις και στο χρόνο που ήταν νοσηλευτές (για όσους δεν ξέρουν 401 ΓΣΝ 6 μόρια...!). Κοινώς, και μόρια έχεις, και παραμεθόριο δεν υπηρετείς και κλειδώνεις εσαεί μια θέση Αθήνα, Θεσ/νικη. 

    Για τις ελλείψεις που υπάρχουν λόγω των παραπάνω σε πτέρυγες νοσηλείας δεν  θα αναφερθώ στα αυτονότητα. Σίγουρα οι ελλείψεις και σε άλλες ειδικότητες είναι μεγάλες, αλλά εμείς που είμαστε μέσα στο χώρο ξέρουμε πλέον ότι σχεδόν όλοι οι νοσηλευτές προσπαθούν να αποκτήσουν δεύτερο πτυχίο, τη στιγμή που συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων ΔΕΝ δικαιούνται να κάνουν ούτε ειδικότητα. Μήπως θα ήταν η ώρα να σταματήσει αυτή η άνευ ορίων αφαίμαξη των νοσηλευτικών υπηρεσιών και η διαδικασία να γίνεται με προγραμματισμό? Μήπως θα πρέπει η υπηρεσία να υιοθετεί τους ίδιους κανόνες και νόμους για όλους?
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ