2020-01-21 17:42:04
Φωτογραφία για Η ''πικρή αλήθεια'' για τους ''χακί'' συνδικαλιστές και η ''παρατυπία'' για τον απερχόμενο ΑΓΕΣ Γ. Καμπά
Τι είπε στο LawandOrder ο μέχρι προ ημερών Α/ΓΕΣ Στρατηγός Καμπάς για την μη πρόσκλησή του Με μία απίστευτη «παρατυπία» κατά την οποία η εθιμοτυπία του ΓΕΕΘΑ... ξέχασε να προσκαλέσει τον μέχρι προ μερικών ημερών Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό ε.α. Γεώργιο Καμπά, ο οποίος είναι και συμμαθητής του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, και μία «πικρή αλήθεια» για τους «χακί συνδικαλιστές», που ελέχθη δημοσίως και μέσα στην τελευταία ημερήσια διαταγή του αποχωρούντος Α/ΓΕΕΘΑ Πτεράρχου ε.α. Χρήστου Χριστοδούλου, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής τελετής παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων από τον Πτέραρχο (Ι) Χρ. Χριστοδούλου στον επελεγέντα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ διάδοχό του Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόϊ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του ΥΦΕΘΑ Στρατηγού ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή, του Γεν. Γραμματέα  του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου αλλά και όλων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 


Η απίστευτη παρατυπία -για να μην την χαρακτηρίσουμε «γκάφα»- να μην προσκληθεί ο μέχρι προ ημερών Α/ΓΕΣ Στρατηγός Καμπάς στην τελετή από την Εθιμοτυπία του ΓΕΕΘΑ που είναι υπεύθυνη για τις προσκλήσεις σχολιάστηκε πολλαπλώς ήδη από την τελετή, όπου ήταν αισθητή η απουσία του πρώην Αρχηγού, καθότι, ο πρώην Α/ΓΕΣ και ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ είναι συμμαθητές στην ίδια τάξη της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων του 1983. 

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον ίδιο τον πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγό Καμπά, ο οποίος αφενός μας επιβεβαίωσε το ότι δεν έλαβε «καμία απολύτως πρόσκληση, είτε έντυπη, είτε τηλεφωνική, είτε με μέιλ, είτε με sms», όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικώς, εκφράζοντας την πικρία του για το γεγονός αυτό σε καθαρά θεσμικό επίπεδο. Ασφαλώς ενδεικτικό της ανυπαρξίας οποιασδήποτε σταθερής επικοινωνιακής πολιτικής από το ΓΕΕΘΑ και πρωτοκόλλου, όχι μόνο σε τυπικό, αλλά έστω και σε ανθρώπινο επίπεδο.       

Η «πικρή αλήθεια» που εκφώνησε ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χριστοδούλου αναγιγνώσκοντας την τελευταία Ημερήσια Διαταγή του ως Αρχηγός, ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε εμμέσως πλην σαφώς κατά των «χακί συνδικαλιστών», τους οποίους δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «παρείσακτους σωτήρες». Χαρακτηριστικώς ανέφερε επί λέξει τα εξής ο πρώην Αρχηγός απευθυνόμενος προς το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων: «Σας καλώ να κλείσετε τα αυτιά σας σε γραφεία πολύ κοντά στην εξουσία, αλλά που παραμένουν πολύ μακριά από τα δικά σας προβλήματα και ενδιαφέροντα. Οι παρείσακτοι σωτήρες το μόνο που επιθυμούν και για το μόνο που εργάζονται είναι το δικό τους συμφέρον. Αρκεί μόνο να δείτε το πού υπηρέτησαν τα χρόνια της υποτιθέμενης καριέρας τους. Η αποκλειστική εκπροσώπηση, δύναμη και συνοχή είναι η δική σας περηφάνια, αξιοπρέπεια και πίστη στη φυσική σας ηγεσία». 

Σε άλλο σημείο της τελευταίας του Η.Δ. ο Πτέραρχος Χριστοδούλου και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του ενός έτους της παραμονής του ως Α/ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι προχώρησε η αναβάθμιση των F-16 Block.52+/ADV σε επίπεδο F-16V, εντάχθηκε στη δύναμη της ΠΑ το νέο εκπαιδευτικό της αεροσκάφος σε αντικατάσταση των T-41D, τη FOS για τα Mirage-2000/-5, την αναβάθμιση των φρεγατών MEKO-200HN, την ανανέωση του Ελληνικού Στόλου, την παραλαβή των δύο τελευταίων πυραυλακάτων τύπου Super Vita, την αξιοποίηση των ελικοπτέρων ΝΗ-90, την αναδιοργάνωση του ΣΞ, ενώ στάθηκε ιδιαιτέρως στο ότι έχει ξεκινήσει ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου 2017 το θέμα της αποκτήσεως F-35 με την αποστολή την ημέρα εκείνη της LOR (=Letter of Request). Και πρόσθεσε με μία ελαφρά πικρία στη φωνή του ότι «όλα αυτά έγιναν κάτω από δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες» και ότι «έδωσε μία άνιση μάχη που στέφθηκε με επιτυχία και θα φανεί σε λίγα χρόνια» όπως χαρακτηριστικώς τόνισε. 

Από την πλευρά του ο παραλαμβάνων νέος Αρχηγός Στρατηγός Κ. Φλώρος, στην πρώτη Ημερήσια Διαταγή του, και αφού επισήμανε ότι στην εποχή μας εκτός από τις παραδοσιακές απειλές εμφανίζονται και πλήθος άλλες, ασύμμετρες και υβριδικές, τόνισε με έμφαση ότι «η βασική αποστολή των ΕΔ είναι η αποτροπή γεγονός που απαιτεί την προς πόλεμο προπαρασκευή η οποία σε τελική ανάλυση είναι και η μοναδική οδός για την ειρήνη. Αυτό έκαναν οι ΕΔ, αυτό κάνουν και αυτό θα εξακολουθήσουν να κάνουν οι ΕΔ και το κάνουν αποτελεσματικά». Και πρόσθεσε: «Οι Ελληνικές ΕΔ εγγυώνται την εθνική ασφάλεια στο διηνεκές».

ΠΗΓΗ: https://www.lawandorder.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ