2020-01-21 20:22:47
Φωτογραφία για Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών στον Κώστα Βαξεβάνη για εξύβριση του Αντ. Σαμαρά
Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη,ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη,ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη κατόπιν μήνυσης του πρώην πρωθυπουργού όταν ο δημοσιογράφος ανήρτησε τον Φεβρουάριο του 2018 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία τύπου meme, που κατά τον κ.Βαξεβάνη του είχε στείλει αναγνώστης μετά την κυκλοφορία του Documento, το οποίο αποκάλυπτε ότι στο σκάνδαλο της Novartis υπάρχουν τρεις νεκροί και η υπόθεση αρχίζει να θυμίζει «Noor 1».

Η επίμαχη φωτογραφία εμφάνιζε τον Αντ. Σαμαρά να λέει: «Όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι» .

Το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από συκοφαντική δυσφήμιση σε απλή εξύβριση κρίνοντας πως η φωτογραφία αναφερόταν σε μη πραγματικό γεγονός.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ