2020-01-21 20:47:12
Φωτογραφία για Ιταλός νευροχειρουργός: «Ο Μίκαελ Σουμάχερ, πλέον, δεν θυμίζει σε τίποτα τον πρωταθλητή που ξέραμε»
Ο θρύλος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, είναι σήμερα, έξι χρόνια μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι, «ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που θυμόμαστε να αγωνίζεται στα γκραν πρι».

Τα λόγια αυτά ανήκουν σε διακεκριμένο νευροχειρουργό, τον Ιταλό Νίκολα Ατσιάρι, ο οποίος μίλησε πριν από λίγες ημέρες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 51χρονος Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1. Ιδίως, δε, για το κατά πόσο μπορεί να επανέλθει και πώς είναι σήμερα.

Ο Ατσιάρι, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο στην Μπολόνια της Ιταλίας, τόνισε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο τραυματισμός που υπέστη ο Μίκαελ Σουμάχερ στο κεφάλι αφήνει περιορισμένα περιθώρια ανάρρωσης. «Κανείς, εκτός από εκείνους που έχουν στενή επαφή μαζί του, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για όσα λέγονται δημόσια σχετικά με την κατάσταση του Σουμάχερ. Ωστόσο, αν σκεφτούμε την κατάσταση του πρωταθλητή έξι χρόνια μετά το ατύχημα, θα πρέπει να φανταστούμε έναν άνθρωπο πολύ διαφορετικό από αυτόν που θυμόμαστε στις πίστες της Formula 1», είπε ο Ατσιάρι.


Ατσιάρι για Σουμάχερ: «Αν δεν είσαι οικονομικά εύρωστος, έχεις πρόωρο τέλος»

«Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει λάβει έντονη και μακρά φροντίδα όλο αυτό το διάστημα, όντας καθηλωμένος σε κρεβάτι και καρέκλα. Θα πρέπει να σκεφτούμε τι προκαλεί όλη αυτή η κατάσταση στον σκελετό και στους μυς του. Και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της εγκεφαλικής βλάβης που υπέστη. Σε αυτές τις περιπτώσεις το κύριο μέλημα δεν είναι η ανάρρωση, αλλά η διατήρηση της λειτουργίας των βασικών οργάνων», συμπλήρωσε ο γνωστός νευροχειρουργός.

Και κατέληξε: «Ο Μίκαελ Σουμάχερ χρειάζεται φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο, έχοντας γύρω του μια ομάδα ιατρών και φυσικοθεραπευτών. Ο τραυματισμός που υπέστη έχει επιπτώσεις όπως μυική ατροφία, πρόβλημα τους τένοντες, οστεοπόρωση κ.λπ. Είναι μια κατάσταση η οποία σε περιπτώσεις όπου ο παθών δεν είναι οικονομικά εύρωστος έχει συχνά ως αποτέλεσμα ένα πρόωρο τέλος, εξαιτίας μη αναστρέψιμων επιπτώσεων».

Το αινιγματικό μήνυμα της συζύγου του Μίκαελ Σουμάχερ

Οι δηλώσεις του Ατσιάρι για τον Μίκαελ Σουμάχερ ήρθαν λίγες μέρες μετά το μήνυμα αισιοδοξίας -όπως τουλάχιστον ερμηνεύτηκε- που έστειλε η σύζυγός του Κορίνα Σουμάχερ. «Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα. Πολλά μικρά πετραδάκια σχηματίζουν ένα μεγάλο μωσαϊκό. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί», φέρεται να είπε στους φαν του άνδρα της η κυρία Σουμάχερ, τα Χριστούγεννα.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ