2020-01-21 21:06:58
Φωτογραφία για Δ. Τραπεζιώτης: δημιουργία περιοχών απόρριψης ψυχών ...
ΟΙΚΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ ) ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Του Δημήτρη ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ

Ξεχάστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση και την ανάδειξη της περιοχής. Στα συρτάρια παραμένει η σχετική μελέτη που εκπονήθηκε Με βάση  τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου  ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κατσούλας, ως αντιπρόταση στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη δημιουργία στην Αιτωλοακαρνανία δομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων και στην ειλημμένη απόφαση αυτή να λειτουργήσει στο παλαιό στρατόπεδο στην περιοχή Άγριλος  Αμφιλοχίας,  υπέδειξε, ως τόπο  για τη δημιουργία της δομής αυτής,  τον εγκαταλελειμμένο οικισμό  της ΔΕΗ στο Ορφανό (περιοχή λίμνης Κρεμαστών)  του Δήμου Αγρινίου, με σχετικό φάκελο που απέστειλε στον Υφυπουργό κ. Γ Στεφανή.

Ακολούθως και μετά από  τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στον Δήμο Αμφιλοχίας  πολυμελές κλιμάκιο του στρατού επισκέφθηκε  το χώρο του οικισμού της ΔΕΗ για αυτοψία.

Υπενθυμίζουμε  ότι το Ορφανό είναι ένας οικισμός-«φάντασμα» 45 χιλιόμετρα περίπου βόρεια του Αγρινίου, που χρειάζεται περίπου μια ώρα για να φθάσει κάποιος εκεί και δημιουργήθηκε  το 1966 για να στεγάσει τους εργάτες και το προσωπικό της ΔΕΗ που εργαζόντουσαν στο Υδροηλεκτρικό έργο. Σήμερα και επί 20 περίπου χρόνια  είναι ερημωμένος και τα περισσότερα κτήρια έχουν καταρρεύσει.  

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ