2020-01-22 08:58:54
Φωτογραφία για Αυτή είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης και ιδανική τροφή για τη μείωση της χοληστερόλης

Η αυξημένη χοληστερόλη του αίματος θεωρείται ένας από τους κυριότερους προδιαθεσικούς παράγοντες για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου. Η χοληστερόλη χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: την «κακή» (LDL) και την «καλή» (HDL). Υψηλά επίπεδα της LDL χοληστερόλης αυξάνουν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.



Πριν καταφύγετε στη λύση της φαρμακευτικής αγωγής δοκιμάστε να μειώσετε τη χοληστερόλη σας μέσω διατροφής και άσκησης και φυσικά διακόπτοντας το κάπνισμα, ώστε να έχετε ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα στη ρύθμιση του λιπιδαιμικού σας προφίλ!

Τα ψάρια αποτελούν άριστη πηγή αμινοξέων και ακόρεστων λιπαρών οξέων, πράγμα που τα καθιστά απαραίτητο στοιχείο της σωστής διατροφής και της καλής υγείας

Τα ψάρια (ανοικτής θάλασσας, ιχθυοκαλλιεργειών και γλυκού νερού), αποτελούν μία από τις καλύτερες πρωτεϊνικές τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας.

Εκτός από τις πρωτεΐνες, περιέχουν πολλά ω-3 ακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς και πολλές βιταμίνες (A, B, D).

Τα θαλασσινά ψάρια είναι παράλληλα πλούσια σε ιώδιο και πολλά ιχνοστοιχεία.

Ψάρια πλούσια σε λιπαρά, αλλά σαφώς λιγότερα όσον αφορά τα κορεσμένα σε σχέση με το κρέας, είναι: η σαρδέλα, το σκουμπρί, ο κολιός, η τσιπούρα, το λαβράκι, η λακέρδα, η πέστροφα, ο παχύς τόνος κ.α.

Αντίθετα, χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, αλλά πλουσιότερο πρωτεϊνικό περιεχόμενο, χαρακτηρίζει τον απλό τόνο, τον μπακαλιάρο, το σολομό κ.α.

Ούτως ή άλλως όμως, η σχετικά υψηλή περιεκτικότητα των ψαριών σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα κάνει ιδανική φυσική τροφή για τη μείωση των επιπέδων της LDL- χοληστερόλης, την ελάττωση της πηκτικότητας του αίματος και γενικά την πρόληψη καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πηγή: NOTES για Διατροφή @ Ευζωία, Κωνσταντίνος Σφλώμος, Εκδόσεις Τσότρας

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ