2020-01-22 09:01:33
Φωτογραφία για Η μυστηριώδης βάρκα του νησιού Bouvet στην Ανταρκτική και ακόμα 4 μυστήρια που παραμένουν άλυτα - ΜΥΣΤΗΡΙΟ
[22/01/2020 - 08:14]

Η μυστηριώδης βάρκα του νησιού Bouvet στην Ανταρκτική και ακόμα 4 μυστήρια που παραμένουν άλυτα

Δεν θα λύσουμε ποτέ όλα τα μυστήρια εκεί έξω. Όχι μόνο θα παραμείνουν άλυτα πολλά ιστορικά αινίγματα, αλλά θα προκύψουν πολλά περισσότερα στο μέλλον. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα.



Σήμερα θα δούμε μερικά από τα λιγότερο γνωστά μυστήρια του κόσμου, τα οποία ωστόσο παραμένουν αδύνατο να λυθούν.

Η μυστηριώδης βάρκα του νησιού Bouvet

Στο νότιο τμήμα του ατλαντικού ωκεανού βρίσκεται το ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί Bouvet, το οποίο καλύπτει έκταση 49 τετραγωνικών χιλιομέτρων και καλύπτεται σχεδόν πλήρως από παγετώνες.

Επίσημα, ανήκει στη Νορβηγία, αν και η Νότια Αμερική είναι πιο κοντά σε αυτό. Είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά της ηπείρου στον κόσμο (μετά το Νησί του Πάσχα και τα νησιά Tristan da Cunha).

Το νησί Βouvet απέχει 1.700 χιλιόμετρα από την ακτή του Queen Maud Land, “Γη της βασίλισσας Μοντ” της Ανταρκτικής. Το τμήμα του που δεν καλύπτεται από τον πάγο είναι ένας ηφαιστειακός βράχος.

Συνεχώς φυσούν τσουχτεροί άνεμοι και τα ζώα εδώ είναι κυρίως πιγκουίνοι. Με άλλα λόγια, σε αυτό το νησί ο άνθρωπος ουσιαστικά δεν επιβιώνει. Το πρώτο πλοίο που κατάφερε να αγκυροβολήσει έφτασε στο Bouvet το 1964, και ήταν το πλοίο του βρετανικού στόλου “Ηms Πrotector”

Παρακολουθήστε το ελληνικό βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι Lab of Mystery του YouTube, για να μάθετε περισσότερα και για ακόμα 4 μυστήρια που παραμένουν άλυτα:

Η Μυστηριώδης Βάρκα Του Νησιού Bouvet : Και Αλλα Μυστήρια Που Παραμένουν Άλυτα

[embedded content]



Διαβάστε τη συνέχεια

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Η μυστηριώδης βάρκα του νησιού Bouvet στην Ανταρκτική και ακόμα 4 μυστήρια που παραμένουν άλυτα periergaa
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ