2020-01-22 11:08:06
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μόνη υποψήφια, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, νυν Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εκτός απροόπτου, η προταθείσα από τον Πρωθυπουργό για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία με ευρεία πλειοψηφία και διακομματική στήριξη, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής έχουν ανακοινώσει πως θα υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά της.

Όλα δείχνουν ότι η κ. Σακελλαροπούλου δεν θα συναντήσει εμπόδια στον δρόμο για το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής αθροίζουν 266 βουλευτές και άρα η υποψηφιότητά της αναμένεται να εξασφαλίσει πολύ περισσότερες από τις απαιτούμενες, κατά το Σύνταγμα, 200 ψήφους.

Εφόσον όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, μετά την ψηφοφορία, ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην κ. Σακελλαροπούλου.

Η ορκωμοσία της αναμένεται να γίνει περίπου στις 13 Μαρτίου, οπότε και λήγει η θητεία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ