2012-06-19 11:09:20
Φωτογραφία για Βλέπουν Παλαιοκώστα πίσω από τις ληστείες σε Σέρρες και Καβάλα
Στον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα οδηγεί ο τρόπος με τον οποίο «χτυπησαν» οι ληστές των τραπεζών σε Σέρρες και Καβάλα, αλλά και ο βαρύς οπλισμός τον οποίο και χρησιμοποίησαν.

Το πρωί της Δευτέρας στο Ροδολίβο Σερρών, τρία άτομα που φορούσαν στρατιωτικές φόρμες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κουκούλες κι έσπασαν με βαριοπούλα την πρόσοψη υποκαταστήματος της Αγροτικής τράπεζας και προσπάθησαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ. Τελικά δεν κατάφεραν τίποτα από τα δύο και στη συνέχεια διέφυγαν με ένα μαύρο τζιπ, ιδίου χρώματος και ίδιας μάρκας με αυτό που είχε εντοπιστεί παλαιότερα ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Σύμφωνα με τα «Νέα», την ίδια ώρα ένας τέταρτος συνεργός τους κατευθύνθηκε έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα του χωριού σε απόσταση 400 μέτρων κι άρχισε να πυροβολεί με Καλάσνικοφ εναντίον του περιπολικού που ήταν σταθμευμένο στο προαύλιο. Αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά από τον πρώτο όροφο του κτιρίου, ωστόσο ο ένοπλος κουκουλοφόρος διέφυγε με μοτοσικλέτα. Φεύγοντας πέταξαν ένα καπνογόνο στο προαύλιο του τμήματος.


Δεν πέρασε μιάμιση ώρα από το πρώτο «χτύπημα» και δύο από τα μέλη ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κεραμωτή Καβάλας. Αφού έσπασαν την πρόσοψη ζήτησαν από τη διευθύντρια να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και κατάφεραν να αρπάξουν 250.000 ευρώ. Φεύγοντας πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και εξαφανίστηκαν. Λίγη ώρα αργότερα, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης εντόπισε το κλεμμένο μαύρο τζιπ έξω από την Καβάλα, αλλά μόλις οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους καταδιώξουν, δύο κουκουλοφόροι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να γαζώνουν με καλάσνικοφ το περιπολικό και τελικά διέφυγαν.

Αν και η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει τις πληροφορίες πως πίσω από τις ληστείες κρύβεται ο Βασίλης Παλαιοκώστας καθώς όπως ανέφερε στα «Νέα» αξιωματικός της Αστυνομίας «ο Παλαιοκώστας δεν θα πραγματοποιούσε μία τόσο ριψοκίνδυνη ενέργεια».
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ