2020-01-22 15:32:31
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας από καρκινοπαθείς: Δεν υπάρχουν φάρμακα, ακυρώνονται χημειοθεραπείες
Πάραυτα το φαινόμενο εξακολουθεί να ισχύει και δεν αφορά μόνο σε ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, αλλά και σε σκευάσματα ευρείας χρήσης.

Σοβαρές ελλείψεις αντικαρκινικών φαρμάκων, καταγγέλλουν ασθενείς, που αναζητούν με το... τουφέκι ένα σκεύασμα στα φαρμακεία για να προχωρήσουν στις θεραπείες τους. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, οι ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση και σε πολλές περιπτώσεις και ακυρώσεις σε χημειοθεραπείες.

Σε απόγνωση βρίσκονται τόσο οι γιατροί, όσο και οι ασθενείς λόγω σοβαρών ελλείψεων από τα φαρμακεία της γειτονιάς, με τους τελευταίους να έχουν επισημάνει το πρόβλημα από τον προηγούμενο Αύγουστο με επιστολή που κοινοποίησαν στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ζητώντας άμεση λύση. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν δεν έχουν βρει ανταπόκριση και ζητούν εκ νέου να λάβει άμεσα μέτρα το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η διοίκηση του ΕΟΦ έχει διαβεβαιώσει ότι έχει θέσει σε ισχύ ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων των φαρμάκων, ενώ λαμβάνονται μέτρα όπως απαγόρευση των εξαγωγών των σκευασμάτων που προορίζονται για την ελληνική αγορά που προορίζονται για τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων.


Πάραυτα το φαινόμενο εξακολουθεί να ισχύει και δεν αφορά μόνο σε ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, αλλά και σε σκευάσματα ευρείας χρήσης που διατίθενται στα φαρμακεία της γειτονιάς. Σύμφωνα με τον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο πάνω από 380 σκευάσματα λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων, γεγονός που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες μεταξύ αυτών και στις παράλληλες εξαγωγές.

το είδαμε ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ