2020-01-22 20:17:27
Φωτογραφία για Ο δήμος του Άμστερνταμ εξαγοράζει τα χρέη των νέων ενηλίκων
Ο δήμος του Άμστερνταμ θα εξαγοράσει όλα τα χρέη όσων ενηλίκων από 18 έως 34 δυσκολεύονται να βρουν δουλειά ή να σπουδάσουν και θα τους δώσει και από 750 ευρώ,

για να μην έχουν έξτρα πίεση.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσους νεαρούς ενήλικες δυσκολεύονται να βρουν δουλειά ή να σπουδάσουν, ο δήμος του Άμστερνταμ θα εξαγοράσει όλα τα χρέη τους, προκειμένου να τους απελευθερώσει από έξτρα πίεση!

Αυτή η προοδευτική πρωτοβουλία έρχεται, δε, καθώς παρατηρείται μια αύξηση του δανεισμού στις ηλικίες 18 με 34 στις Κάτω Χώρες -κάτι, άλλωστε, που συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήδη, ο δήμος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τις διάφορες τράπεζες δηλαδή, ώστε να εξαγοράσει τα δάνεια, τα οποία στη συνέχεια θα μεταβιβαστούν σε δημοτική τράπεζα.

Οι δανειστές, μετά, θα τα αποπληρώσουν όποτε μπορέσουν, ανάλογα με τις δυνατότητές τους ο καθένας.


Και έχει και συνέχεια...

Οι πιστωτές, για να σταθούν πραγματικά στα πόδια τους, θα λάβουν και 750 ευρώ, προκειμένου να μεταβιβάσουν το χρέος τους στην τράπεζα του δήμου!

Μάλιστα, μεγάλο μέρος των δανείων θα «κουρευτεί» αν συμμετάσχουν επιτυχώς σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η διαδικασία αποπληρωμής θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη και κάθε νέος θα λαμβάνει καθοδήγηση από έναν ειδικό για το πώς να πετύχει αυτή την καινούργια αρχή.

Όπως λέει η αναπληρώτρια δήμαρχος της πόλης: «Τα χρέη προκαλούν στους νέους πολύ άγχος, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αρκούν για να ''καθορίσουν'' το μέλλον τους, αλλά και αποφάσεις σημαντικές που θα πάρουν».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
The Hyades Star Cluster
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
The Hyades Star Cluster
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ