2020-01-22 20:19:57
Φωτογραφία για Τουρκικές παραβιάσεις με F-16 αλλά και ελικόπτερο(!) στο Αιγαίο - Ελληνοτουρκικά

Και με ελικόπτερα παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, προσηλωμένες στην τακτική της αμφισβήτησης και διατήρησης της έντασης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, λίγο μετά τις 11 το πρωί, ελικόπτερο τύπου S-70 απογειώθηκε από τη βάση στο Τσανάκκαλε και πραγματοποίησε πτήση γύρω από τη Λέσβο, παραβιάζοντας τρεις φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

Είναι γεγονός, ότι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16 και από αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ή ηλεκτρονικού πολέμου αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ όσες φορές σημειώνονται παραβιάσεις από τουρκικά ελικόπτερα αυτές γίνονται από ελικόπτερα που απονηώνονται από τουρκικά πλοία.

Το σημερινό περιστατικό με το ελικόπτερο που απογειώθηκε από το Τσανάκκαλε, όπως αναφέρουν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, δεν προκαλεί κάποια ανησυχία, ωστόσο σημειώνουν ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δε γίνονται συχνά.

Κατά τα λοιπά, σήμερα στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο , παρότι δραστηριοποιήθηκαν μόλις 10 τουρκικά μαχητικά, πετώντας σε τρεις σχηματισμούς των δύο και σε έναν σχηματισμό των τεσσάρων, ενεπλάκησαν τέσσερις φορές σε εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.

Όλα τα τούρκικα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά.

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ