2020-01-22 21:01:15
Φωτογραφία για Αλέξανδρος Ωνάσης: Σαν σήμερα πριν 47 χρόνια το μοιραίο δυστύχημα με το αεροπλάνο
Στις 22 Ιανουαρίου 1973, ο Αλέξανδρος Ωνάσης πιλοτάριζε ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136»,

όταν κατέπεσε στο Ελληνικό – Διακομίσθηκε στο ΚΑΤ και άφησε την τελευταία του πνοή μία ημέρα μετά

Έχουν περάσει 47 χρόνια από την μοιραία ημέρα του δυστυχήματος του Αλέξανδρου Ωνάση. Ο 25χρονος Αλέξανδρος θεωρούταν ως ο φυσικός διάδοχος του πατέρα του, του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

Όμως η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια. Τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 1973, ο Αλέξανδρος Ωνάσης για άλλη μια φορά ασχολούνταν με το αγαπημένο του χόμπι και πιλοτάριζε ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136». Μαζί του βρισκόταν κι άλλοι δύο επιβάτες. Ο Αλέξανδρος είχε 1.500 ώρες πτήσης.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Το αεροσκάφος κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Ο μέχρι τότε κληρονόμος μιας μεγάλης αυτοκρατορίας διακομίστηκε στο ΚΑΤ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Όμως δεν τα κατάφερε. Στις 23 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, άφησε την τελευταία του πνοή υποκύπτοντας στα τραύματά του. Πολλοί αμφισβήτησαν την εκδοχή του δυστυχήματος.


Ο θάνατός του έφερε τη δυστυχία στην οικογένεια και πολλοί μίλησαν για την αρχή του τέλους του Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο μεγιστάνας έμαθε το οδυνηρό νέο στη Νέα Υόρκη και κατέρρευσε. Λίγες ώρες αργότερα, ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να αποσυνδέσουν τα μηχανήματα που κρατούσαν τιον γιο του στη ζωή. «Ο Αλέξανδρος ήταν ένα καλό παιδί» ήταν οι λίγες λέξεις που μπόρεσε να πει σε δημοσιογράφους. Δεν άντεξε να παρασταθεί στην κηδεία του, στον Σκορπιό, ενώ αμφισβητούσε την εκδοχή του δυστυχήματος. Μόνο αργότερα, τη νύχτα καθόταν μόνος του για ώρες δίπλα στον τάφο του. Δύο χρόνια μετά, ήρθε και το δικό του τέλος.

Αριστοτέλης Ωνάσης και Αλέξανδρος Ωνάσης είχαν μια θυελλώδη σχέση

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Ωνάσης

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη στις 30 Απριλίου 1948, ο Αλέξανδρος ήταν γιος του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού. Το ζευγάρι χώρισε το 1960. Όταν ο Αλέξανδρος απέτυχε στις εξετάσεις του, σε ηλικία 16 ετών, ξεκίνησε να δουλεύει στο γραφείο του πατέρα του στο Μονακό.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Αλέξανδρος ήταν από τους πλέον περιζήτητους γαμπρούς. Πλούσιος, φυσικός διάδοχος μιας αυτοκρατορίας, μιλούσε άπταιστα γαλλικά και αγγλικά, λίγα ιταλικά και μάλλον κακά ελληνικά, ενώ διακρινόταν στο τένις, στο σκι, στα γρήγορα αυτοκίνητα αλλά και στα αεροπλάνα, που έμαθε να πιλοτάρει.

Η ερωτική του ζωή είχε ξεκινήσει από νωρίς, ενώ συνήθως οι σχέσεις του ήταν μεγαλύτερης ηλικίας. Στα 19 του χρόνια γνώρισε και ερωτεύτηκε την Φιόνα φον Τίσεν, διάσημο μοντέλο, τότε 35 ετών, διαζευγμένη με δύο παιδιά. Ο Αριστοτέλης ποτέ δεν ενέκρινε αυτή τη σχέση και προσπάθησε με κάθε μέσο να τη διαλύσει.

Αριστοτέλης Ωνάσης και Τίνα Λιβανού με τον μικρό γιο τους Αλέξανδρο

Αριστοτέλης και Αλέξανδρος: Μια σχέση ταραχώδης

Θυελλώδης ήταν και η σχέση του Αλέξανδρου με τον πατέρα του, με τον οποίο διαφώνησε τόσο για τη σχέση του με την Φιόνα όσο και με τον γάμο του μεγιστάνα με την Τζάκι Κένεντι, στον Σκορπιό. Στο πλευρό του Αλέξανδρου ήταν και η Χριστίνα που είχε εκφράσει την οργή της για το ζευγάρι.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Αλέξανδρος ανέλαβε ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις του πατέρα του. Κυρίως ασχολήθηκε με την Ολυμπιακή Αεροπορία, που κατάφερε να την μετατρέψει σε άκρως επικερδή επιχείρηση. Όμως οι σχέσεις του με τον πατέρα του ήταν ταραγμένες, με δύσκολη την κοινή τους συνύπαρξη.

Λίγες ημέρες πριν το μοιραίο δυστύχημα, στις 12 Ιανουαρίου 1973, πατέρας και γιος δείπνησαν στο Παρίσι. Μιλώντας σε δικά τους πρόσωπα, και οι δύο θεώρησαν ότι οι σχέσεις τους διορθώθηκαν. Δέκα ημέρες μετά, όλα είχαν τελειώσει.

Συντριβή για τον Αριστοτέλη Ωνάση και τη Χριστίνα για τον θάνατο του Αλέξανδρου Ο Αλέξανδρος Ωνάσης με τη μητέρα του Τίνα Λιβανού
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ