2020-01-23 00:01:09
Φωτογραφία για Πέθανε ο Terry Jones των Monty Python!
Θλίψη σκόρπισε στους εκατομμύρια θαυμαστές των Monty Python η είδηση του θανάτου του Τέρι Τζόουνς.

Ο Terry Jones ένας άνθρωπος με αστείρευτο χιούμορ και μοναδικές ερμηνείες στις ταινίες των θρυλικών Monty Python πέθανε σε ηλικία 77 ετών Ο Τέρι Τζόουνς έπασχε από άνοια. Τα δυσάρεστα νέα ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

Πριν από έναν χρόνο ο φίλος του και συνοδοιπόρος στους Monty Python, ο Terry Gilliam είχε επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση του φίλου του είχε επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να μιλήσει.

Οι Monty Python είχαν επανενωθεί το 2014 για τελευταία φορά.

Παιδί της Ουαλλίας ο Τέρι Τζόουνς είχε γεννηθεί το 1942 και εκτός από χαρισματικός ηθοποιός ήταν και συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ιστορικός. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου σπούδασε και ιστορία και εκεί ήταν που γνώρισε τον φίλο του Michael Palin και μαζί έγραψαν πολλά κείμενα για την τηλεόραση
. Στην συνέχεια γνώρισαν τους υπόλοιπους Monty Python όλους απόφοιτους του Κέιμπριτζ. Ο Τέρι Τζόουνς ήταν εκείνος που ήταν αυτό που λέμε το μυαλό των Monty Python. Ήταν εκείνος που ξεχείλιζε από σουρεαλισμό και πήγαινε από το ένα σκετς στο άλλο χωρίς ειρμό. Έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο επικό Αγιο Δισκοπότηρο των Monty Python το οποίο σκηνοθέτησε μαζί με τον Τέρι Γκίλιαμ και στην συνέχεια σκηνοθέτησε τις επίσης θρυλικές ταινίες «Η ζωή του Μπράιαν» και «Το νόημα της ζωής».

Εκτός όμως από την λαμπρή κινηματογραφική του πορεία, ο Terry Jones ήταν ένας καταξιωμένος ιστορικός με μεγάλη αγάπη στον Μεσαίωνα και μάλιστα είχε γράψει πολλά βιβλία και είχε παρουσιάσει και ντοκιμαντέρ για την συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας.

Το 2016 ο Τέρι Τζόουνς πήρε το βραβείο BAFTA για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Ο Τέρι μας άφησε το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου 2020 σε ηλικία 77 ετών, με τη σύζυγό του Άννα Σόντερστρομ στο πλάι του, έπειτα από μακρά μάχη, παλεύοντας πάντοτε όμως με χιούμορ ενάντια σε μία σπάνια μορφή άνοιας», αναφέρει η οικογένειά του.

«Το έργο του με τους Monty Python, τα βιβλία του, οι τηλεοπτικές του εκπομπές και τα ποιήματά του θα ζουν για πάντα. Όλοι χάσαμε έναν ευγενικό, αστείο, ζεστό, δημιουργικό και πραγματικά αξιαγάπητο άνθρωπο », προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο συνάδελφός του επί σκηνής Σερ Μάικλ Πάλιν, αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Τζόουνς, τον περιέγραψε ως «έναν από τους πιο αστείους συγγραφείς-ερμηνευτές της γενιάς του».
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ